wrzucam tu zdjecia wzoru z tektury tej oslony a takze wymiary ."uszy" blachy ktore mocuje sie do podłużnicy moga byc kilka cm dluzsze.
[ Dodano: 16 Lis 2007 18:12 ]
niewidoczny napis to:czarna linia przerywana to miejsce zagiecia blachy
[ Dodano: 16 Lis 2007 18:13 ]
moge wyslac na maila zdjecia tego wzoru tekturowego.
wymiary podalem tak jak jest u mnie ale mozna dadac na kazdy wymiar po 1 cm(na te boki co sie zagina do góry można wiecej),zawsze lepiej obciac ta blache(ja użylem blachy gladkiej dachowej, ale im grubsza tym lepsza)
[ Dodano: 16 Lis 2007 18:56 ]
polecam tez pozaginac ta blache( najlepiej na zaginarce, ale mozna tez za pomoca prostej deski), bedzie sztywniejsza.
mocowanie na srubki, podkladki zwykle i spreżynujące,żeby nie zgubic tej oslony po drodze,
oczywiscie minusem jest kazdorazowe odkrecanie blachy aby dostac sie pod silnik.
[ Dodano: 16 Lis 2007 20:56 ]
zaznaczam ze jest to rysunek "mniej-wiecej" czyli po wycieciu blachy trzeba ja dopasowac do auta wiec beda potrzebne dodatkowe podgięcia, ciecia,zagiecia.nie spasuje raczej tak od razu, ja musialem pozaginac niektore ranty po 0.5cm (lepsza sztywnosc) bo nie chcialo sie zmiescic.
ale moze komus sie przyda
oslona pod silnik NZ (własnej roboty)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2007 19:57 przez Robert Pala, łącznie zmieniany 3 razy.
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt:
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt:
Ma ktoś fote jak to wyglada "na zywo"?
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!