wymiana błotników w mk3 fotoporada by jaszczur
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wymiana błotników w mk3 fotoporada by jaszczur
do naszej pracy potrzebne będą klucze;10,7,8 oraz scyzoryk,oraz same błotniki
1.nowe błotniki
2.scyzoryk będzie potrzebny do bezproblemowego wyjęcia grila,musimy delikatnie nacisnąć na języczek zatrzasku grila,jak i u góry tak i u dołu
3.kluczem nr 10 odkręcamy zderzak 3 śruby u góry,i bodajże 4 na dole
4.następnie ściągamy zatrzaski z plastikowego nadkola i odkręcamy 4 śruby na klucz nr 8 jego mocowanie i wyciągamy nadkole(bezproblemowo,zrobimy to nie ściągając koła)
5.później chwytamy za zderzak i wyciągamy go,wcześniej wyciągając kierunki i blendy,po podważeniu ich blaszek mocujących (od strony tablicy rejestracyjnej)
6.delikatnie scyzorykiem podważamy kierunek boczny,wypinamy go z wtyki
7.kluczem nr 10 odkręcamy w sumie 6 śrub mocujących błotnik(4 u góry 2 z boku i 2 wewnątrz patrząc na drzwi
auto po demontażu błotnika
a tu po jego założeniu
a nie zapomnijmy o przełożeniu ze starego błotnika wszelakich zatrzasków i kawałka bocznej listy,całość składamy w odwrotnej kolejności
czas pracy jednej osoby na jedna stronę to ok 1,5 godziny
1.nowe błotniki
2.scyzoryk będzie potrzebny do bezproblemowego wyjęcia grila,musimy delikatnie nacisnąć na języczek zatrzasku grila,jak i u góry tak i u dołu
3.kluczem nr 10 odkręcamy zderzak 3 śruby u góry,i bodajże 4 na dole
4.następnie ściągamy zatrzaski z plastikowego nadkola i odkręcamy 4 śruby na klucz nr 8 jego mocowanie i wyciągamy nadkole(bezproblemowo,zrobimy to nie ściągając koła)
5.później chwytamy za zderzak i wyciągamy go,wcześniej wyciągając kierunki i blendy,po podważeniu ich blaszek mocujących (od strony tablicy rejestracyjnej)
6.delikatnie scyzorykiem podważamy kierunek boczny,wypinamy go z wtyki
7.kluczem nr 10 odkręcamy w sumie 6 śrub mocujących błotnik(4 u góry 2 z boku i 2 wewnątrz patrząc na drzwi
auto po demontażu błotnika
a tu po jego założeniu
a nie zapomnijmy o przełożeniu ze starego błotnika wszelakich zatrzasków i kawałka bocznej listy,całość składamy w odwrotnej kolejności
czas pracy jednej osoby na jedna stronę to ok 1,5 godziny
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 20:30 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wolfzan, powiem ci tak to raczej z tym jednym problemów nie miałem,nie wiem jak drugi jutro sie nim zajmę bo czasu nie starczyło,zobaczymy co z tamtym będzie,zaopatrz sie też jak wolisz w masę uszczelniającą puszka 1 litr ok 30 zł,ja pędzlem kładziesz na łączenia wewnątrz to wsio,a jeszcze przed malowanie sobie je zakonserwowałem
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
jaszczur, super porada zwłaszcza ze sam już nie długo bede sie brał za wymiane nadkoli ale ja zdecuduje sie na ori nadkola - zobacze jak sie ceny kształtują i w jakim sa stanie a jak bedzie lipa to zdecyduje sie dopiero na zamienniki. Czy mozesz mi powiedzieć zblizony koszt pomalowania 2-ch błotników - dodam ze mam zwykły lalier nie metalik nr lakieru jak dobrze pamiętam to L041
bez sensu nie zdejmwoac zderzak narobisz sie uszkodzisz nowy lakeir .. bezses.. pod zderzkiem sa 2 wkrety by je odkrecic wypada a wrecz nalezy zdjac zderzak!LoLs pisze:a mam pytanie z innej beczki po co zdejmować girl i zderzak ??
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
no mi zajęło zdjęcie błotnika 40 min bez zbędnego odkręcania zderzaka i grilla i aby był problem z ta pod lampą a tak to gładko poszło i bez problemów i mnie roboty z odkręcaniem było
normalnie pod samochód i kluczem trochę wprawy zbrakło ale dało rade odkręciłem i zakręciłem trzyma się .. bez demontażu innych elementówLoLs, jak sobie wyobrażasz odkręcić 2 śruby na focie nr 8,jak mi wytłumaczysz to nie zdejmując zderzaka
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 17:04 przez LoLs, łącznie zmieniany 3 razy.