Pęknięte długie uchwyty odbłysku w przedniej lampie w mk3

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
jedrekk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Pęknięte długie uchwyty odbłysku w przedniej lampie w mk3

Post autor: jedrekk » pt maja 08, 2009 10:26

Na samym początku chciałbym dodac, ze kompletny opis jak rozkleich lampę i jakją złozyc mozecie znalesc w innej mojej poradzie pt. " Lampy smoked".

Otóż swego czasu robilem przdnie lampy h1+h1 na smoked i niestety mocowania odblasku okazały się połamane totalnie... jakims cudem je pokleiłem, ale po 3 miesiacach odblaski latały sobie w najlepsze w srodkach lamp. Wczoraj postanowilem się trochę tym zając i po rozklejeniu lam wyleciało mi takie cos:

Obrazek

Probowalem to jeszcze raz kleic, ale za kazdym razem rozsypywalo się jeszcze bardziej... no wiem pogrzebalem troche w gratach i oczom moim okazały się UWAGA!!!: KOŁKI ROZPOROWE !!!!!

Obrazek

Wymiary kołka to:

długosc całkowita 60mm
srednica zewnetrzna 7mm
srednica wewnetrzna (tak gdzie wchodzi sruba reg.) 5mm

Wyciągamy uchwyt z odbłysku lampy podwazajac zabezpieczenie i wysuwając go z lampy.

Obrazek

Obrazek

Usuwamy resztę połamanego uchwytu za pomocą srubokrętu.

Obrazek

Na tzw "wcisk" wkładamy kołek rozporowy w mocowanie, i umieszczamy go w lampie.
Ja u siebie jeszcze przed włozeniem kołka w uchwyt dodałem na koncowke kołka troche kleju (kropekla superglue) i owinąłem mocno naciągając izolacją.

Obrazek

Tak przygotowany uchwyt schnie w pełni okolo 15 min i zakładamy odbłysnik do obudowy wkręcając odd tyłu pokretłem regulacyjnym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”