Problem z szybami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
omnitrx
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z szybami

Post autor: omnitrx » pt sie 06, 2010 13:36

Siema wszystkim mam taki problem z szybami w MK3 VR6 5Drzwi otóż wygląda to tak autko jest wyposażone w szyby elektryczne w wszystkich drzwiach i nie wiedzieć czemu działają one tylko gdy drzwi są otwarte nawet gdy nie zamknę a wcisnę przycisk do gaszenia światełka w aucie też przestają działać gdy zdemontowałem ten wyłącznik to bezpiecznik się przepalał może wiecie co może być przyczyną ? Za wszelką pomoc z góry dziękuje

[img]http://www.net-web.yoyo.pl/reklama.jpg[/img]

Awatar użytkownika
michalqqr
...
...
Kontakt:

[MK3] Problem z szybami

Post autor: michalqqr » pt sie 06, 2010 14:51

omnitrx, sprawdź kable w gumowej przelotce między drzwiami prawdopodobnie któryś kabel pękł i nie zawsze masz styk ;)

Awatar użytkownika
omnitrx
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3] Problem z szybami

Post autor: omnitrx » pt sie 06, 2010 16:59

michalqqr pisze:omnitrx, sprawdź kable w gumowej przelotce między drzwiami prawdopodobnie któryś kabel pękł i nie zawsze masz styk ;)

dzięki za odpowiedź tylko problem polega na tym że to sprawdzałem kabelki we wszystkich uszczelkach i przelotkach trochę mi to zajeło. spróbuję to zobrazować

gdy otwierasz drzwi zapala się światełko ponieważ zwalnia się przycisk od niego w drzwiach a nawet gdy nie zamknę drzwi tylko palcem przycisnę ten przycisk to w tym momencie szyby przestają działać może wiesz co to za miks bo nie dość że mi już z tym ręce opadają to z elektryków nie mogę bo sami rozkładają ręce i mówią że trzeba wymienić całą instalację szyb normalnie śmiech na sali

[img]http://www.net-web.yoyo.pl/reklama.jpg[/img]

Awatar użytkownika
boss999
...
...
Kontakt:

[MK3] Problem z szybami

Post autor: boss999 » pt sie 06, 2010 20:17

omnitrx, ja bym sprawdził moduł komfortu jeśli jest jak kable masz sprawne

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

[MK3] Problem z szybami

Post autor: miś fazi » pt sie 06, 2010 20:45

czy wszystkie szyby tak Ci świrują ? jeśli tak to sprawdź sobie gdzie masz wpięty kabelek czarno - zielony , wychodzi on z każdego modułu drzwi z pinu 2 , i jeszcze jedno masz szyber czy nie ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

[MK3] Problem z szybami

Post autor: Paweł Marek » pt sie 06, 2010 22:21

omnitrx pisze:bezpiecznik się przepalał
który
Tak czy inaczej brak jest plusa po zapłonie do modułów szyb, bezpiecznik 14.
Jeśli to ten się pali to musisz sprawdzić czemu. W tym celu kup sobie z 5 bezpieczników do prób i po kolei wyjmuj to co na nim wisi: wtyczkę od pompki centrala, wtyczkę od włącznika światła wstecznego (tu szczególnie sprawdź czy czasem jej kable nie pękły i nie dotykają do skrzynki biegów albo do kabli czujnika prędkości w skrzyni bo tam jest syf) na koniec po kolei wykręcaj złącza drzwiowe, w końcu znajdziesz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”