Problem z szybami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z szybami
Siema wszystkim mam taki problem z szybami w MK3 VR6 5Drzwi otóż wygląda to tak autko jest wyposażone w szyby elektryczne w wszystkich drzwiach i nie wiedzieć czemu działają one tylko gdy drzwi są otwarte nawet gdy nie zamknę a wcisnę przycisk do gaszenia światełka w aucie też przestają działać gdy zdemontowałem ten wyłącznik to bezpiecznik się przepalał może wiecie co może być przyczyną ? Za wszelką pomoc z góry dziękuje
[img]http://www.net-web.yoyo.pl/reklama.jpg[/img]
[MK3] Problem z szybami
omnitrx, sprawdź kable w gumowej przelotce między drzwiami prawdopodobnie któryś kabel pękł i nie zawsze masz styk
[MK3] Problem z szybami
michalqqr pisze:omnitrx, sprawdź kable w gumowej przelotce między drzwiami prawdopodobnie któryś kabel pękł i nie zawsze masz styk
dzięki za odpowiedź tylko problem polega na tym że to sprawdzałem kabelki we wszystkich uszczelkach i przelotkach trochę mi to zajeło. spróbuję to zobrazować
gdy otwierasz drzwi zapala się światełko ponieważ zwalnia się przycisk od niego w drzwiach a nawet gdy nie zamknę drzwi tylko palcem przycisnę ten przycisk to w tym momencie szyby przestają działać może wiesz co to za miks bo nie dość że mi już z tym ręce opadają to z elektryków nie mogę bo sami rozkładają ręce i mówią że trzeba wymienić całą instalację szyb normalnie śmiech na sali
[img]http://www.net-web.yoyo.pl/reklama.jpg[/img]
- boss999
- ...
- Kontakt:
[MK3] Problem z szybami
czy wszystkie szyby tak Ci świrują ? jeśli tak to sprawdź sobie gdzie masz wpięty kabelek czarno - zielony , wychodzi on z każdego modułu drzwi z pinu 2 , i jeszcze jedno masz szyber czy nie ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
[MK3] Problem z szybami
któryomnitrx pisze:bezpiecznik się przepalał
Tak czy inaczej brak jest plusa po zapłonie do modułów szyb, bezpiecznik 14.
Jeśli to ten się pali to musisz sprawdzić czemu. W tym celu kup sobie z 5 bezpieczników do prób i po kolei wyjmuj to co na nim wisi: wtyczkę od pompki centrala, wtyczkę od włącznika światła wstecznego (tu szczególnie sprawdź czy czasem jej kable nie pękły i nie dotykają do skrzynki biegów albo do kabli czujnika prędkości w skrzyni bo tam jest syf) na koniec po kolei wykręcaj złącza drzwiowe, w końcu znajdziesz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.