Na samym wstępie witam wszystkich serdecznie,
Mam ogromny problem z wentylatorami, a mianowicie nie chcą się załączyć. Na komp. diagnostycznym wyskakuje błąd zwarcie do masy 1 biegu wentylatora.
Na krótko wentylator chodzi. Klima jest nabita. Bezpieczniki sprawdzone. Auto gorzej tez odpala (wentylatory są połączone z jakąś przepustnicą) tak stwierdził mój mechanik diagnosta. Oczywiście usterki nie usunął, kazał szukać przerwy w obwodzie. Może ktoś z Was miał podobne problemy ze swoim autem.
Chciałbym bardzo przeprosić ze zawracam Wam głowę na tym forum ale w necie nic na ten temat nie mogłem poszukać.
Seat Altea 2.0 TDI Kłopoty z wentylatorem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Seat Altea 2.0 TDI Kłopoty z wentylatorem
Chodzi, ale na którym biegu? A oba chodzą dobrze i nie ma żaden zwarć?
Jeśli na pierwszym idzie rzeczywiście bez zarzutu, to sprawa jest gdzieś "na trasie" przewodu, Vag już zrobił co mógł Należy szukać przetarcia izolacji, przyszczypania przewodu np. akumulatorem itp.
Jaki rocznik i typ silnika?
Jeśli na pierwszym idzie rzeczywiście bez zarzutu, to sprawa jest gdzieś "na trasie" przewodu, Vag już zrobił co mógł Należy szukać przetarcia izolacji, przyszczypania przewodu np. akumulatorem itp.
Jaki rocznik i typ silnika?
-
- Nowicjusz
Re: Seat Altea 2.0 TDI Kłopoty z wentylatorem
Podłączając na krótko smigają oby dwa. Natomiast dziwnym faktem jest to że wpływa to na poprawność działania przepustnicy. Silnik to 2.0 tdi 140 koni.