mam otwarta szybe do polowy jak ja zamknać

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ziiksd
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ziiksd » śr sie 11, 2010 17:58

HEj mam elektryczne szyby i od kierowcy mi czasem tylko dziala ale to nie moj problem dzis zadzialala opuscilem ja i domknela sie potem tylko do polowy i mam teraz ja otwarta wiecie jak ja podniesc do gory aby ja zamknac i zablokowac po tym wylacze przycisk by mnie nie kusilo do puki uzbieram kasy na elektryka . Bo tak to jezdzic autem nie moge bo jak go zostawic z otwarta szyba dzieki

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr sie 11, 2010 18:12

a nie masz możliwości z kluczyka ? trzymając kluczyk przekręcony w zamku powinna się domknąć , choć nie musi , zależy co jest uszkodzone

Awatar użytkownika
ziiksd
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ziiksd » śr sie 11, 2010 18:15

nie probowalem prpboje ręcznie ale nie da sie jest zablokowana moze jest jakas blokada aby szyba sie nie opuszczała moze jakos mozna ja wylaczyc w tym silniku a by poszla do gory i zablokowac ja kusze ja jakos domnkac juz bez napeawiania. Moze wie jak ktos na krotko podlaczyc silnik z akumulatora.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr sie 11, 2010 18:17

blokady nie ma żadnej , ślimak silnika trzyma ją w takim lub innym położeniu . jeśli jest zablokowana mechanicznie to tylko zjarasz cały układ , tak czy inaczej będziesz musiał zdjąć tapicerkę odkrecic szybę z prowadnicy ( dwie śruby ) podnieś ją ręcznie i zablokować

Awatar użytkownika
ziiksd
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ziiksd » śr sie 11, 2010 18:33

mam zdjety bok ale jak odkręce prowadnice z obu stron i wtedy juz bedzie mozna ja do gory a i jak ja zablokowac jak sie uda? mysle ze mam nie orginalny uklad od vw mam golfa 3 prowadnica z silnikem od samochodu strony kiedy dzwi sa otwarte trzyma sie na 4 srubak a ta od strony zewnetrznej na 2 wszystko odkreci i do gory szybe tak?

Awatar użytkownika
ziiksd
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ziiksd » śr sie 11, 2010 18:34

a daj mi nr do Siebie zajme tobie chwile i powiem ci jak to u mnie wyglada i moze jakos mnie pokierujesz jak to zrobic? na prywatna wiadomosc mi napisze z tym nr dzieki z gory

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 11, 2010 23:32

podpierasz ją kawałkiem listwy albo przyklejasz u góry do ramki taśmą przylepną i tak możesz jeździć aż naprawisz mechanizm

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

hertz82
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: mam otwarta szybe do polowy jak ja zamknać

Post autor: hertz82 » śr sie 18, 2010 22:13

Witam, dzisiaj miałem podobny problem, mianowicie od dwoch dni nie domykało albo nie otwierało szyby od kierowcy. Problem polegał na złamanym wręcz kablu zasilającym wychodziącym z drzwi do złączki w przednim słupku. ...Wszystkie ukryte w gumowym fartuchu... Musisz wypiąć kostke z przedniego słupka następnie zdjąć gumowy fartuch ochronny kabli i sprawdzić czy wszytskie kable mają tzw ciągłość.. wyciągnięcie fartucha tylko z drzwi nie pokazało mi problemu. Po zdjęciu fartucha od strony kostki ukazało przerwany przewód zasilający.. czerwono pomarańczowy.. po zlutowaniu i odpowiednim zaizolowaniu wszystko śmiga jak należy. Mam nadzieje, że wskazówka pomogła.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”