mam otwarta szybe do polowy jak ja zamknać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
HEj mam elektryczne szyby i od kierowcy mi czasem tylko dziala ale to nie moj problem dzis zadzialala opuscilem ja i domknela sie potem tylko do polowy i mam teraz ja otwarta wiecie jak ja podniesc do gory aby ja zamknac i zablokowac po tym wylacze przycisk by mnie nie kusilo do puki uzbieram kasy na elektryka . Bo tak to jezdzic autem nie moge bo jak go zostawic z otwarta szyba dzieki
a nie masz możliwości z kluczyka ? trzymając kluczyk przekręcony w zamku powinna się domknąć , choć nie musi , zależy co jest uszkodzone
nie probowalem prpboje ręcznie ale nie da sie jest zablokowana moze jest jakas blokada aby szyba sie nie opuszczała moze jakos mozna ja wylaczyc w tym silniku a by poszla do gory i zablokowac ja kusze ja jakos domnkac juz bez napeawiania. Moze wie jak ktos na krotko podlaczyc silnik z akumulatora.
blokady nie ma żadnej , ślimak silnika trzyma ją w takim lub innym położeniu . jeśli jest zablokowana mechanicznie to tylko zjarasz cały układ , tak czy inaczej będziesz musiał zdjąć tapicerkę odkrecic szybę z prowadnicy ( dwie śruby ) podnieś ją ręcznie i zablokować
mam zdjety bok ale jak odkręce prowadnice z obu stron i wtedy juz bedzie mozna ja do gory a i jak ja zablokowac jak sie uda? mysle ze mam nie orginalny uklad od vw mam golfa 3 prowadnica z silnikem od samochodu strony kiedy dzwi sa otwarte trzyma sie na 4 srubak a ta od strony zewnetrznej na 2 wszystko odkreci i do gory szybe tak?
a daj mi nr do Siebie zajme tobie chwile i powiem ci jak to u mnie wyglada i moze jakos mnie pokierujesz jak to zrobic? na prywatna wiadomosc mi napisze z tym nr dzieki z gory
- Paweł Marek
- V.I.P.
podpierasz ją kawałkiem listwy albo przyklejasz u góry do ramki taśmą przylepną i tak możesz jeździć aż naprawisz mechanizm
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: mam otwarta szybe do polowy jak ja zamknać
Witam, dzisiaj miałem podobny problem, mianowicie od dwoch dni nie domykało albo nie otwierało szyby od kierowcy. Problem polegał na złamanym wręcz kablu zasilającym wychodziącym z drzwi do złączki w przednim słupku. ...Wszystkie ukryte w gumowym fartuchu... Musisz wypiąć kostke z przedniego słupka następnie zdjąć gumowy fartuch ochronny kabli i sprawdzić czy wszytskie kable mają tzw ciągłość.. wyciągnięcie fartucha tylko z drzwi nie pokazało mi problemu. Po zdjęciu fartucha od strony kostki ukazało przerwany przewód zasilający.. czerwono pomarańczowy.. po zlutowaniu i odpowiednim zaizolowaniu wszystko śmiga jak należy. Mam nadzieje, że wskazówka pomogła.
Pozdrawiam
Pozdrawiam