wentylatory vs klimatyzacja

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

m4ttoln
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m4ttoln » pt sie 27, 2010 11:58

Cześć!

Ostatnio kiedy włączam klimatyzację to nie startują mi wentylatory. Startują co jakiś czas ale na 2 biegu a po chwili się wyłączają. Byłem z tym w serwisie klimatyzacji i gość stwierdził że mam uszkodzony pierwszy bieg wentylatora chłodnicy (ten większy). Wymienił go a wentylator klimy jakoś ostukał że też zaczął działać. No i przez parę dni było dobrze ale po podróży Olsztyn - Wrocław znowu coś się popsuło nie startują razem z klimą tylko tak jak wcześniej co jakiś czas 2 bieg. Może ktoś wie co może być przyczyną tego problemu bo nie chcę znowu wydawać kasy na nowe wentylatory...

i jeszcze jedno - jak klima trochę pochodzi to siła nawiewu się zmniejsza automatycznie mimo ustawiłem siłe nawiewu manualnie.

golf mk IV TDI GTI + climatronic

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 27, 2010 12:59

m4ttoln pisze:Wymienił go
napisz co wymienił
Czy był sprawdzany sterownik wentylatorów?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

m4ttoln
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: wentylatory vs klimatyzacja

Post autor: m4ttoln » sob sie 28, 2010 23:05

wymieniony został wentylator chłodnicy a wentylator klimy wyjął i ostukał i zaczął działać. Sterownik wentylatorów chyba nie był sprawdzany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”