Nie działają spryski przednie oraz tylny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Witam,
Co może być tego przyczyną?
Wydaje mi się że może być coś z elektryką ponieważ nawet nie słychać pompy kiedy manetkę daje w pozycję "psikania" na szybę - dlatego też temat zamieściłem w dziale elektrycznym.
Co może być tego przyczyną?
Wydaje mi się że może być coś z elektryką ponieważ nawet nie słychać pompy kiedy manetkę daje w pozycję "psikania" na szybę - dlatego też temat zamieściłem w dziale elektrycznym.
Ostatnio zmieniony pt wrz 10, 2010 20:08 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie działają spryski przednie oraz tylne
A mnie sie wydaje że zaczyna się od bezpiecznikówSATA pisze:Wydaje mi się że może być coś z elektryką ponieważ nawet nie słychać pompy k
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
sprawdzałem są okey - podaj który dokładnie posprawdzać
- co w tym śmiesznego jest?
- co w tym śmiesznego jest?
A no to z TEGO że nie jesteś nowicjuszem na forum ! A wystarczy poszukać Ponadto nie pisałeś że sprawdzaleś prawda??? nawet nie wiesz który to jest NR 24 kolor żółty 20A od pompki i 27 10A od tylnego sprysku!! Ponadto należy sprawdzić przekaxnikSATA pisze:- co w tym śmiesznego jest?
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
jeśli masz zamiar pisać takie złośliwe brednie to może lepiej nie pisać wcale?
Czy jeśli jej nie słychać to znaczy że koniec żywotu pompy? może kabelki w klapie? po której stronie odpowiadają za spryski?
Czy jeśli jej nie słychać to znaczy że koniec żywotu pompy? może kabelki w klapie? po której stronie odpowiadają za spryski?
KolSATA, brednie ! do tego nie zrozumiale to piszesz juz w pierwszym poście!! Widocznie szukasz służących jaśnie panie! Zaczyna sie od bezpieczników i przekażników o czym nie wspomniałeś w poście , a teraz rozbebeszasz instalację .. Jak nie potrafisz rozróżnić bezpiecznika spalonego lub sprawdzić pompki to do elektryka a nie na forum!!SATA pisze:jeśli masz zamiar pisać takie złośliwe brednie
Tu masz link to sobie poczytaj bo widocznie jeszcze sie z nim nie zapoznałeś . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=138&t=59620" onclick="window.open(this.href);return false;
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
To widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...
A za pomoc bardzo dziękuję - udzielaj jej w takiej formie komuś innemu...
Sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki, oraz przewody w tylnej klapie bo coś mi się o uszy obiło że jest tam kabel odpowiedzialny za spryskiwacze.
Pozdrawiam
A za pomoc bardzo dziękuję - udzielaj jej w takiej formie komuś innemu...
Sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki, oraz przewody w tylnej klapie bo coś mi się o uszy obiło że jest tam kabel odpowiedzialny za spryskiwacze.
Pozdrawiam
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Już tak bez inwektyw, to zaczyna się eksploatacje pojazdu od posiadania takiego drobiazgu jak lampka kontrolna - czyli żaróweczka z dowolnymi dwoma przewodami. Krokiem następnym jest przeczytanie instrukcji (spis bezpieczników), dalej paru stron ze schematami, np.
http://volkswagen.msk.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
I wówczas nawet pisarz czy biolog (z całym szacunkiem dla wymienionych zawodów) - potrafi zlokalizować wstępnie usterkę.
A pytanie: "Co może być tego przyczyną?" - hm, jak by to napisać, odpowiedź "wszystko" nie była by grzeczna. Należy, jak podpowiadają Koledzy, wyeliminować najczęstsze możliwe a spotykane przyczyny, potem należy w miarę możności napisać czy jest prąd na silniczku i będziemy myśleć.
Ale najważniejszy - spokój.
Oprócz "normalnych" awarii jak uszkodzony przewód, w Golfie 4 bywa jeszcze coś: przekaźniki wycieraczek, bo w Mk4, odmiennie od Mk3, nie są sterowane manetkami a właśnie przekaźnikiem.
Czyli jeśli przewody w gumie do klapy są O.K. - poprosić zaprzyjaźnionego właściciela Golfa 4 o pożyczenie na moment tych przekaźników. Podmieniamy je po jednym, by wiedzieć który jest winien.
http://volkswagen.msk.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
I wówczas nawet pisarz czy biolog (z całym szacunkiem dla wymienionych zawodów) - potrafi zlokalizować wstępnie usterkę.
A pytanie: "Co może być tego przyczyną?" - hm, jak by to napisać, odpowiedź "wszystko" nie była by grzeczna. Należy, jak podpowiadają Koledzy, wyeliminować najczęstsze możliwe a spotykane przyczyny, potem należy w miarę możności napisać czy jest prąd na silniczku i będziemy myśleć.
Ale najważniejszy - spokój.
Oprócz "normalnych" awarii jak uszkodzony przewód, w Golfie 4 bywa jeszcze coś: przekaźniki wycieraczek, bo w Mk4, odmiennie od Mk3, nie są sterowane manetkami a właśnie przekaźnikiem.
Czyli jeśli przewody w gumie do klapy są O.K. - poprosić zaprzyjaźnionego właściciela Golfa 4 o pożyczenie na moment tych przekaźników. Podmieniamy je po jednym, by wiedzieć który jest winien.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
SUPER! Prędko dam znać co i jak...
Serdeczne dzięki - jednak się da
Serdeczne dzięki - jednak się da
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Zico63b, a więc tak:
kable z tyły w klapie są okej ładnie je pozlepiałem opaską termokurczliwą co by wydłużyło ich żywotność
ogólnie bezpieczniki sprawdziłem są okey...
Kupiłem miernik i zmierzyłem napięcie na pompce pod maską w momencie przycągnięcia manetki do siebie jest prąd.
Tak więc myślę ze pompka walnęła? kupiłem nową już, we wt. powinna dojść - zobaczymy
kable z tyły w klapie są okej ładnie je pozlepiałem opaską termokurczliwą co by wydłużyło ich żywotność
ogólnie bezpieczniki sprawdziłem są okey...
Kupiłem miernik i zmierzyłem napięcie na pompce pod maską w momencie przycągnięcia manetki do siebie jest prąd.
Tak więc myślę ze pompka walnęła? kupiłem nową już, we wt. powinna dojść - zobaczymy
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Re: Nie działają spryski przednie oraz tylny
Witam ponownie,
jednak była to wina niesprawnej pompy sprysków.
Pozdr.
jednak była to wina niesprawnej pompy sprysków.
Pozdr.