sharan MK1 odpala jak mu się chce

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bronxs10
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bronxs10 » pn sie 09, 2010 23:27

Witam wszystkich
Jak w tytule mam problem z odpaleniem sharana 1.9 TDI 115PS silnik AVG z 2000r ,MK1.
Problemy zaczęły sie jakiś czas temu po pszekręceniu zapłonu silnik kręcił jak by miał odpalić ,odgłos jakby był kręcony bez paliwa.
imobilaizer to to nie jest. Potrafi odpalic na 9 razy tylko raz a nawet na 100 razy tylko raz ale jest jedno pewne prędzej czy później zapali.
Mysle ze to jakis przekaźnik ale nie mam pojęcia który to morze być.
A co do "opcja szukaj" temat jest to obszerny i czym więcej czytam tym jestem G..
Naprawdę jestem wdzięczy za każdą podpowiedź.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pn sie 09, 2010 23:32

Nie wiem czy tak jest też w Sharan'ie ale w moim 1,9 TDI 1Z też miałem taki objaw i pomogło polutowanie na nowo połączeń w fabrycznym alarmie, szczególnie będących tam przekaźników. Ja to zidentyfikowałem tak, że w chwili gdy nie zapalał - ze złością walnąłem pięścią w deskę rozdzielczą i... zapalił. O, myślę, to jakieś lutowania.
Jedno jest jednak inne: mnie zapalił na sekundę, dwie - potem gasł.

pawlik1211
Nowicjusz
Nowicjusz

sharan 2,8 Vr6

Post autor: pawlik1211 » ndz wrz 19, 2010 18:02

Witam mam problem z moim sharanikiem 2,8VR6 z 1998roku, a natomiast , po zagrzaniu się zaczyna szarpać dodam że zarówno na benzynce jak i na gazie
i zgaśnie i oczywiście nie można zapalić , słyszę tylko jak któryś przekaźnik szaleje . Po zgaśnięciu nie słyszę pompy paliwa , gdy próbuje zapalić zauważyłem, że mróga kontrolka od oleju, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie , gdy ostygnie problemu nie ma , ale tylko jak znowu się zagrzeje , problem powraca . Po podłączeniu do kompa , błędów zero ,pomocy proszę .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”