problem z predkosciomierzem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witajcie
mam mały problem z predkosciomierzem w golfie mk3 od jakiegos czasu nie działa licznik
sadziłem ze to tzw liczydło podmieniłem je z kolegi golfa i nic licznik dalej martwy sprawdziłem swoje liczydło miernikiem nie działa a jego tak
przemierzyłem takrze wtyczke i dochodzi masa ale nie plus . Bo według rozpiski to jest tak 3 piny srodkowy sygnal z impulsatora do licznika prawy plus lewy minus , powiedzcie mi wczym problem czy kabel sie przetarł i brak napiecia na impulsatorze czy poprostu licznik do wymiany ???
mam mały problem z predkosciomierzem w golfie mk3 od jakiegos czasu nie działa licznik
sadziłem ze to tzw liczydło podmieniłem je z kolegi golfa i nic licznik dalej martwy sprawdziłem swoje liczydło miernikiem nie działa a jego tak
przemierzyłem takrze wtyczke i dochodzi masa ale nie plus . Bo według rozpiski to jest tak 3 piny srodkowy sygnal z impulsatora do licznika prawy plus lewy minus , powiedzcie mi wczym problem czy kabel sie przetarł i brak napiecia na impulsatorze czy poprostu licznik do wymiany ???
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W przewodzie czarno-białym napięcie jest z zapłonem; jak Kolega widzi z "rozpiski", jest to ten sam przewód, a dokładniej: z tego samego punktu instalacji, co np. ECU silnika czy sterowanie przekaźnika pompy paliwa. Tak więc te właśnie urządzenia, jeśli pracują, wskazują że z instalacją jest O.K. a przełamał się kabelek w pobliżu wtyki impulsatora, bo chyba to ma Kolega na myśli pisząc: "liczydło". Licznik można przełożyć, to już lepiej pokaże kto winien...
mam ten sam problem:
nie działa prędkościomierz i licznik kilometrów, kolega powiedział mi, że to czujnik skrzyni biegów, na razie nie miałem czasu się tym zająć, jak coś zrobie i zadziała to dam znać
nie działa prędkościomierz i licznik kilometrów, kolega powiedział mi, że to czujnik skrzyni biegów, na razie nie miałem czasu się tym zająć, jak coś zrobie i zadziała to dam znać
własnie oto chodzi ze wszystko pracuje czyli mam na mysli przekaznik pompy , ale kabelek sprawdzałem kontrolka jakies 20 cm od wtyczki wiec raczej to nie to ze jest w wtyczce przełamany .
obawiam sie ze to moze byc cos z licznikiem . wpadłem na pomysł ze skoro niema napiecia to podałem besposrednio z aku plus bo masa jest i licznik tez nie zadziałał . moze wiecie jak sprawdzic sam licznik ????
obawiam sie ze to moze byc cos z licznikiem . wpadłem na pomysł ze skoro niema napiecia to podałem besposrednio z aku plus bo masa jest i licznik tez nie zadziałał . moze wiecie jak sprawdzic sam licznik ????
no najłatwiej by było ale niestety nie mam od kogo pozyczyc wiec pozostanie chyba jedynie kupno licznika !!
ja kupiłem na szrocie i jak się okazało, że jednak licznik mam sprawny to przyjęli- koszt 130zł, tyle samo oddali. Musisz się tylko wcześniej dogadać, albo zrobić to przy nim, zabieg jest bardzo prosty
kolega mi powiedział, żebym sprawdził pod maską wszystkie kable od prędkościomierza i je przeczyścił gdzie można.
tylko ja nie potrafię ich znaleźć, może ktoś by to wiedział?
valot, jeszcze jedna rada, jak masz możliwość to zostaw auto na 3 dni i potem się przejedź i sprawdź, mi zadziałał już kiedyś, ale na chwilę. Chodzi o to, że jeżeli zadziała po dłuższej przerwie, to właśnie kabelki do są do przeczyszczenia i po kłopocie.
tylko ja nie potrafię ich znaleźć, może ktoś by to wiedział?
valot, jeszcze jedna rada, jak masz możliwość to zostaw auto na 3 dni i potem się przejedź i sprawdź, mi zadziałał już kiedyś, ale na chwilę. Chodzi o to, że jeżeli zadziała po dłuższej przerwie, to właśnie kabelki do są do przeczyszczenia i po kłopocie.