mam problem z tylna wycieraczka a mianowicie gdy bylo jeszcze ok to po pchnieciu do przodu manetki od wycieraczek tylna sie wlaczala i pracowala cyklicznie co kilka sekund gdy znow pchnalem manetke do przodu to sie wylaczala a teraz jak pchne manetke to nie raz zatrzymuje sie gdzie chce czasem wraca w swoje polozenie czasem zostaje na dole...
w czym moze byc problem, przekaznik, manetka czy silniczek????dodam ze jak przytrzymam dluzej do przodu to normalnie pracuje caly czas i plyn leci...
z gory dzieki
wycieraczka tylnej klapy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wycieraczka tylnej klapy
albo masz uszkodzony przekaźnik albo co bardziej prawdopodobne , wyłącznik krańcowy w silniczku , na dużym kole żebatym są ścieżki po których ślizgają się styki , i to one mogą nie stykać lub być zabrudzone
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
wycieraczka tylnej klapy
ja mam podobny problem tylko z przodu, jak włącze wycieraczki a potem wyłącze to odrazu sie zatrzymuja nie wracaja do dołu,albo jak włącze te czasowe to chodza cały czas,przekaznik zmieniłe i nic,czy sprawdzic to samo co u góry,czy w co innego udeżyć
wycieraczka tylnej klapy
rozebralem to wszystko,chcialem przeczyscic ale nie dalo sie tego rozebrac,wiec popsikalem KONTAKTEM(srodek do czyszczenia stykow elektrycznych) i jak narazie odpukac chodzi bez zarzutu,nawet sobie wycieraczke polozylem,ze teraz pracuje od dolu do gory i z powrotem a nie z gory na dol i do gory....prosta sprawa myslalem,ze to bardziej skomplikowane:)
pozdrawiam dzieki jeszcze raz
pozdrawiam dzieki jeszcze raz
wycieraczka tylnej klapy
witam
dolacze do tematu zeby nie pisacd podobnego posta
mam problem z tylnia wycieraczka a mianowicie nie moge wylaczyc czasowki, nawet jak wlacze spryskiwacz tylnej i przytrzymam dluzej to i tak czasowka chodzi caly czas. czy to moze byc wina przekaznika?
dolacze do tematu zeby nie pisacd podobnego posta
mam problem z tylnia wycieraczka a mianowicie nie moge wylaczyc czasowki, nawet jak wlacze spryskiwacz tylnej i przytrzymam dluzej to i tak czasowka chodzi caly czas. czy to moze byc wina przekaznika?
wycieraczka tylnej klapy
moze byc wina przekaznika,obczaj ktory to od wycieraczek,podjedz na szrot i popros zeby ci pokazali na moment i sprawdzisz...jak nie to to moze byc problem z manetką...co wydaje mi się bardziej prawdopodobne...musisz ja zdjac i przeczyscic,ewentualnie wziac taka sama ze szrotu na dzien i tez sprawdzisz...tu troszke gorzej bo trzeba kierownice zciagac...a jak ine to to na koncu mozesz jeszcze podmienic silniczek wycieraczek....
mimo wszystko wydaje mi sie ze to manetka...
mimo wszystko wydaje mi sie ze to manetka...