Pin 7 w wtyczce licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pin 7 w wtyczce licznika
Witam mam takie pytanie dotyczące jednego pinu w wtyczce licznika w MKIII dokładnie chodzi o pin nr 7 opisany jako sygnał prędkości z in pulsatora wyjście czyli niby wszystko wiadomo ale mnie interesuje do czego ten sygnał jest podawany w samochodzie z tego co mi wiadomo to do radia jeśli posiada opcje GALA ale czy np nie podaje tego sygnału dodatkowo na ECU żeby komputer wiedział jaka jest aktualna prędkość z góry dzięki za odp
PozdraVWiam
PozdraVWiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pin 7 w wtyczce licznika
galla napewno, czy cos więcej - napisz typ silnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Pin 7 w wtyczce licznika
nieMati44 pisze:Witam mam takie pytanie dotyczące jednego pinu w wtyczce licznika w MKIII dokładnie chodzi o pin nr 7 opisany jako sygnał prędkości z in pulsatora wyjście czyli niby wszystko wiadomo ale mnie interesuje do czego ten sygnał jest podawany w samochodzie z tego co mi wiadomo to do radia jeśli posiada opcje GALA ale czy np nie podaje tego sygnału dodatkowo na ECU żeby komputer wiedział jaka jest aktualna prędkość z góry dzięki za odp
PozdraVWiam
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Pin 7 w wtyczce licznika
Ok a czy z licznika wychodzi jaki kol wiek sygnał dla któregoś sterownika w samochodzie.
Pin 7 w wtyczce licznika
norek111 jesteś pewny że ten sygnał nie idzie na ECU i niema nic wspólnego ze sterowaniem silnika
Pin 7 w wtyczce licznika
sterownik pobiera sygnał ale nie z licznika
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze