Seat Leon 1,9 ASV - kłopot z elektryką
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Proszę o pomoc.
Zaczęło się niewinnie – ruch szybami resetował mi radio. Potem radio resetowało się w reakcji na włączenie świateł mijania. Dziś rano samochód zgasł w momencie włączenia świateł. Po ponownym odpaleniu działał a po przejechaniu kawałka włączyłem światła i było w porządku.
Czy to może być coś bardziej skomplikowanego niż zużyty akumulator?
Pacjentem jest Leon 2001 1,9 ASV
Proszę o pomoc.
Zaczęło się niewinnie – ruch szybami resetował mi radio. Potem radio resetowało się w reakcji na włączenie świateł mijania. Dziś rano samochód zgasł w momencie włączenia świateł. Po ponownym odpaleniu działał a po przejechaniu kawałka włączyłem światła i było w porządku.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od tego bym zaczął, jak stary to wymienić...jak nie to może podmiana od kumpla na kilka dniprzem_uc pisze:zużyty akumulator?
Re: Seat Leon 1,9 ASV - kłopot z elektryką
Samochód zapala bez trudu?? tzn rozrusznik kręci żwawo? sprawdzałeś połączenie klem z akumulatorem i klemy masowej z "budą samochodu" ??
przem_uc pisze:Witam.
Proszę o pomoc.
różnie bywa, czasami nie zapali w ogóle a czasami odpala od dotknięcia (ale zanim pojawiły się te kłopoty palił znośnie, choć czasami trzeba go było chwilę potrzymać)magik-no1 pisze:Samochód zapala bez trudu?? tzn rozrusznik kręci żwawo?
sprawdziłem i wszystko wygląda okmagik-no1 pisze:sprawdzałeś połączenie klem z akumulatorem i klemy masowej z "budą samochodu" ??
dodam jeszcze że wyjąłem radio, żeby wyeliminować opcję, że to ono coś tam miesza - ale nawet bez radia zgasł w momencie włączania świateł
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
miernik w łapę i badaj jakie jest napięcie na aku przy włączeniu światełprzem_uc pisze:ale nawet bez radia zgasł w momencie włączania świateł
zrobione:Qto pisze:miernik w łapę i badaj jakie jest napięcie na aku przy włączeniu świateł
- bez zapłonu 12,77
- na zapłonie 12,38
- na włączonym silniku 14,34
- po włączeniu świateł na chwilę spada a później 14, 28
to dopiero przede mną, muszę jutro wygospodarować trochę czasu i to załatwić.Qto pisze:Pod kompa podpinałeś ??