Buzer w liczniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Buzer w liczniku
Witam mam takie pytanko w momencie kiedy na odpalonym silniku w MKIII załącza się kontrolka oleju prawidłowo powinien załączyć się także buzer, dźwięk ostrzegawczy prawda i teraz moje pytanie czy w każdym liczniku taki buzer się znajdował posiadam licznik MOTOMETER kiedy ostatnio wymieniałem olej przy pierwszym odpaleniu po wymianie zapaliła się na sekundkę kontrolka oleju wiadomo pusty filtr ale brzęczyk się nie załączył i dlatego zastanawiam się czy go tam niema czy jest uszkodzony co o tym sądzicie z góry dzięki za odp.
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Re: Buzer w liczniku
nie zaświeciła się bo czujniki tego nie wyłapały. jak chcesz się przekonać czy masz ten buzzer to odłącz przewód od jednego czujnika i odpal silnik i poczekaj parę sekund jak ci nie zagra to albo nie masz albo jeb....ty
Buzer w liczniku
odłącz ten przy filtrze oleju(jak masz bo nie wiem co masz za silnik) daj ponad dwa tyś obrotów i powinien zadziałac.
Buzer w liczniku
1.6 AEE wiem że na pewno jest w głowicy a przy filtrze to nie wiem ale chyba niema ale ok odłączę i sprawdzę co i jak
Buzer w liczniku
to w głowicy,ale nie pamiętam jego koloru,byc może czarny lub biały.Zdejmij zobacz.