szyberdach i szyby z kluczyka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

VWGolf31.9tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: VWGolf31.9tdi » ndz lis 21, 2010 16:37

Witam koledzy mam problem ponieważ od niedawna posiadam VW MK3 i od nie dawna wiem, że zamykając drzwi z kluczyka i przytrzymując o kilka sekund domykają się okna i szyberdach. w moim przypadku jest tak ze od drzwi pasażera wszystko działa a od drzwi kierowcy niestety nie, więc mam pytanie czy ktoś miał już taki przypadek ewentualnie czy mógłby mi doradzić bo sprawdzałem już wiąski kabli wszystko jest w dobrym stanie... proszę o odpowiedź koledzy :?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 21, 2010 19:43

prawdopodobnie włącznik w zamku. Trzeba wymontować zamek, rozmontować włącznik ten z 3 kablami i wyczyścić delikatnie maleńkie wtyki w nim - z lupą praca. Oczywiście jeśli jednak jet przerwa na kablach to nie pomoże (szary zielony i białoczerwony) -na fotce w lewym rzędzie trzy od dołu pierwsze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d15 ... 82979.html" onclick="window.open(this.href);return false;

biało czerwony ma stały plus i leci do włącznika w zamku. Włącznik podaje ten plus po przekręceniu kluczyka na zelony otwierając najpierw central potem szyby, albo po przekręceniu w drugą strone na szary zamykając central, potem szyby potem dach. Więc zamarkuj kawałkiem kabelka - zewrzyj biało czerwony najpierw z zielonym, potem z szarym, dostaniesz pewność czy winny jest włącznik czy okablowanie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

VWGolf31.9tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: szyberdach i szyby z kluczyka

Post autor: VWGolf31.9tdi » ndz lis 21, 2010 21:03

Dzięki bardzo kolego jutro się tym zajmę ;) pozdro;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”