nie chodzą kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Mam problem ze swoim golfem IV 1.4 16V 1999 rok, od paru dni nie chodzą mi kierunkowskazy, prawy i lewy. Nie działają również awaryjne.
Sprawdziłem bezpieczniki i są OK! Żarnówki też są OK!
Myślałem, że to może ten przełącznik zespolony jest zepsuty, ale czemu nie działają awaryjne?
Przy otwieraniu/zamykaniu samochodu z alarmu (pilota) kierunkowskazy mrugają tak jak trzeba!
Wie ktoś może co to może być? Miał ktoś tak kiedyś?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Mam problem ze swoim golfem IV 1.4 16V 1999 rok, od paru dni nie chodzą mi kierunkowskazy, prawy i lewy. Nie działają również awaryjne.
Sprawdziłem bezpieczniki i są OK! Żarnówki też są OK!
Myślałem, że to może ten przełącznik zespolony jest zepsuty, ale czemu nie działają awaryjne?
Przy otwieraniu/zamykaniu samochodu z alarmu (pilota) kierunkowskazy mrugają tak jak trzeba!
Wie ktoś może co to może być? Miał ktoś tak kiedyś?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
najprawdopodobniej przekaźnik powiedzial pa pa włącz awaryjne i postukaj w niego i zobaczysz czy coś sie odezwie częstą usterka
Re: nie chodzą kierunkowskazy
martin a4 pisze:najprawdopodobniej przekaźnik powiedzial pa pa włącz awaryjne i postukaj w niego i zobaczysz czy coś sie odezwie częstą usterka
ma rację!! W przycisku od awaryjnych jest przekaźnik który często odmawia posłuszeństwa!!
a jak wyciągnąć ten przekaźnik? po prostu walczyć z tym przyciskiem od awaryjnych czy jest na to jakiś fachowy sposób?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wystarczy poszukać w wyszukiwarce, ten przekaźnik tam dość twardo siedzi.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199227" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199227" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przekaźnik jako taki, nie wysiada za często; raczej styki wyłącznika, ale to jest jedno zintegrowane urządzonko, można się pokusić o próbę rozebrania i naprawy, lecz nie zawsze to kolegom wychodzi.
- GOLF1939
- Ma gadane
- Lokalizacja: śląskie katowice bielsko małopolskie brzeszcze k.oświęcim
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0" onclick="window.open(this.href);return false;
czy takie cos będzie odpowiednie?jakie parametry,chcialbym nabyc w.w przedmiot zanim dokonam demontażu, w przeciwnym razie może odczytałbym parametry z istniejącego-uszkodzonego przekaznika(o ile jakiekolwiek oznaczenie sie tam znajduje?)
czy takie cos będzie odpowiednie?jakie parametry,chcialbym nabyc w.w przedmiot zanim dokonam demontażu, w przeciwnym razie może odczytałbym parametry z istniejącego-uszkodzonego przekaznika(o ile jakiekolwiek oznaczenie sie tam znajduje?)
Przekaźnik jest we włączniku awaryjnych.Wyjmij włącznik przeczyść styki jak nie będzie działać to kup nowy włącznik.Koszt 35 zł.
- GOLF1939
- Ma gadane
Oto przekaźnik(tak wyglada element po demontazu) koszt na alledrogo od 35-50 za oryginał(szukac wpisując "włącznik awaryjnych golf", a nie np;"przekaźnik" bo nic nie znajdziecie)
zamieszczam zdj.z przeprowadzonej operacji moze komus sie przyda.
zamieszczam zdj.z przeprowadzonej operacji moze komus sie przyda.
Podmień ten włącznik i zobacz czy jest OK.
W nim najczęściej jest cała przyczyna.
W nim najczęściej jest cała przyczyna.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam kolegow. U brata w golfie iv jest taki problem ze od czasu do czasu slychac ten przekaznik od kierunkow/awaryjnych pomimo tego ze nie sa wlaczone. Slychac takie tykanie tak jak by sie wlaczylo kierunek ale on nie jest wlaczony. Czy to wina tego przekaznika czy jakis inny problem? Co to moze byc?
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- GOLF1939
- Ma gadane
Prawdopodobnie pierwsze objawy niedomagania przekaźnika i zapowiedź wymiany w niedalekim czasie, możesz spróbować wyciagnąc przekaźnik, odpiąć i wpiąć na nowo wtyczkę albo przeczyścić piny(7x), ale wątpie że to pomoże.Bardzo awaryjny element(przekaźnik).
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
Re: nie chodzą kierunkowskazy
witam nie dziala mi tylny prawy kierunkowskaz prad dochodzi ale jak wloze zarowke pradu juz niema, kierunki pozostale dzialaja awaryjne tez oproz prawy tyl.????golf 2