Witam
Mam delikatny aczkolwiek denerwujący problem z sygnalizatorem włączonych świateł polega on na tym, że kiedy mam włączone światła to przy otwarciu jakichkolwiek drzwi sygnalizator brzęczy aż do ich zamknięcia a co ciekawsze dzieje się tak bez znaczenia czy zapłon jest włączony czy nie ??? Wcześniej tak nie miałem, czyżby to jakiś przekaźnik? Pomóżcie.
Drażniący brzęczek włączonych świateł.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na początek wyjąć ze skrzynki przekaźników ten z numerem 36. W dalszej kolejności czeka Kolegę wymiana kostki stacyjki, jako że kostka podaje sygnał brzęczykowi bez względu na położenie kluczyka - prawidłowo piszczeć powinien jedynie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Może jeszcze jakieś rady w w/w temacie
Zauważyłem jeszcze że opisane wcześniej sygnalizowanie włączonych świateł raz działa poprawnie a raz nie jakie mogą być tego przyczyny ?? Pomóżcie.
Zauważyłem jeszcze że opisane wcześniej sygnalizowanie włączonych świateł raz działa poprawnie a raz nie jakie mogą być tego przyczyny ?? Pomóżcie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tak jak Zico63b napisał...kostka stacyjki. Jak nie chcesz wyciągać przekaźnik to możesz odłączyć krańcówki w drzwiach
jeszcze tu coś jest nie tak
jeszcze tu coś jest nie tak
powinno tylko przy drzwiach kierowcy sygnalizować...może jakiś alarm był dokładany i sygnały z drzwi nie są odseparowane, albo jakaś inna kombinacja alpejska jest zastosowanaKrzyhu01 pisze:przy otwarciu jakichkolwiek drzwi sygnalizator brzęczy