Jetta A2 US po zmianie tylnich świateł choinka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kedzior_lca
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
Witam no to tak jak w temacie. zmienilem światła z US na EU poniewaz byly powybijane i psikus.
Gdy wlaczam swiatla caly czas mi swieci stop i swiatlo mijania bardzo mocno i tak jest z obydwoch stron.
Pomyslalem ze instalacja mozesie roznic... wiec wymienilem calutka installacje od samej skrzynki do lamp. z tym ze ta instalacja pochodzi z golfa a nie z jetty. czy to moze byc przyczyna tej awarii ??
teraz gdy wlaczam swiatla z tylu mam choinke.... na lewej lampie swieci stop i mijnia na prawej swieca wsteczny i mijania
o co tu chodzi koledzy pomozcie mi z tego wybrnac bo szalu dostaje i nie moge przez to jecha na przeglad
Gdy wlaczam swiatla caly czas mi swieci stop i swiatlo mijania bardzo mocno i tak jest z obydwoch stron.
Pomyslalem ze instalacja mozesie roznic... wiec wymienilem calutka installacje od samej skrzynki do lamp. z tym ze ta instalacja pochodzi z golfa a nie z jetty. czy to moze byc przyczyna tej awarii ??
teraz gdy wlaczam swiatla z tylu mam choinke.... na lewej lampie swieci stop i mijnia na prawej swieca wsteczny i mijania
o co tu chodzi koledzy pomozcie mi z tego wybrnac bo szalu dostaje i nie moge przez to jecha na przeglad
VW Golf MK2 SPECIAL 91r [1800ccm] -- JEST
VW Jetta A2 US 85r [1600ccm GLD] -- EX
VW Golf MK2 SPECIAL 88r [1800ccm] -- EX
VW Golf MK2 87r [1300ccm] --- EX
VW Golf MK1 79r [1600ccm] --- EX
- kedzior_lca
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
masa jest dobra oto wlasnie chodzi
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kolego! Mijania z tyłu jeszcze nie widziałem; chodzi o pozycyjne, jak rozumiem.
A co do problemu, być może, że w lampach USA ścieżka masy na płytce lamp dochodzi do innego pinu (kabla) we wtyku i stąd choinka mimo że brązowy ma połączenie z budą. Musi kolega prześledzić bieg tej ścieżki, która "odwiedza" wszystkie żarówki na płytce - to masa; i czy jest doprowadzone do tych samych pinów co w starych lampach.
W innym wypadku jest możliwe ułamanie lub wysunięcie się z wtyku - pinu we wtyku przy wkładaniu.
Ja jeszcze spojrzę, gdzieś na necie był też temat o specyficznej instalacji lamp tylnych, dopuszczalnych w niektórych ze stanów USA. To charakterystyczne całkowite gaśnięcie lampy przy jednoczesnym włączeniu STOP-u i kierunku, widoczne na filmach. Czy to nie jest powodem.
A co do problemu, być może, że w lampach USA ścieżka masy na płytce lamp dochodzi do innego pinu (kabla) we wtyku i stąd choinka mimo że brązowy ma połączenie z budą. Musi kolega prześledzić bieg tej ścieżki, która "odwiedza" wszystkie żarówki na płytce - to masa; i czy jest doprowadzone do tych samych pinów co w starych lampach.
W innym wypadku jest możliwe ułamanie lub wysunięcie się z wtyku - pinu we wtyku przy wkładaniu.
Ja jeszcze spojrzę, gdzieś na necie był też temat o specyficznej instalacji lamp tylnych, dopuszczalnych w niektórych ze stanów USA. To charakterystyczne całkowite gaśnięcie lampy przy jednoczesnym włączeniu STOP-u i kierunku, widoczne na filmach. Czy to nie jest powodem.
- kedzior_lca
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
kolego masa jest dobrze podlaczona sciezki sa ok masa jest podlaczona do dobrej sciezki...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Jetta A2 US po zmianie tylnich świateł choinka
Sprawdź wiązkę - mogą się nie pokrywać w kostkach(wymieniłeś wiązkę - tak piszesz).kedzior_lca pisze:kolego masa jest dobrze podlaczona sciezki sa ok masa jest podlaczona do dobrej sciezki...
Sprawdź na obu lampach zgodność ścieżek i ich połączeń.
EDIT - cóś się "nota"...
Ostatnio zmieniony pt sty 14, 2011 21:12 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Jetta A2 US po zmianie tylnich świateł choinka
oldstaszek pisze:Sprawdź wiązkę - mogą się nie pokrywać w kostkach(wymieniłeś wiązkę - tak piszesz).kedzior_lca pisze:kolego masa jest dobrze podlaczona sciezki sa ok masa jest podlaczona do dobrej sciezki...
Sprawdź na obu lampach zgodność ścieżek i ich połączeń z wymienioną wiązką - światełka nie pokrywają się.
Rozłącz wiązki przy lampach i następnie włączaj kolejno światełka. Sprawdzisz wyjścia zwykłą probówką . Będzie to wymagało przełożenia przewodów we wtyczkach, czy to na złożeniu przy bezpiecznikach, czy to na samych lampach.
Zalecałbym przy bezpiecznikach aby powstała zgodność kolorów.
Tylko spokojnie i przewód za przewodem - metodycznie.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...