Centralny zamek nie otwiera bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z zamkiem, miałem problem z zamarzaniem wejścia na kluczyk od strony kierowcy, więc musiałem otwierać od strony pasażera, wtedy już przestał otwierać się bagażnik. Poprostu muszę wyłączyć auto wziąść kluczyk i otworzyć nim bagażnik, bo jak widomo w Golfach nie ma czygoś takiego jak otwieranie bagażnika w kabinie, bo z tyłu jest klamka. Zaek już mi nie zamarza bo to zrobiłem, a z bagażnikiem nadal jest problem. Kiedyś jak kupiłem auto to jak zamykałem auto to bagażnik się nie zamykał, ale coś tam pokombinowałem i problem znikł, a teraz nic. Wie ktoś w czym leży problem?
Też miałem taki problem. Niesety padł siłownik tlnego zamka. Ktoś mi kiedyś powiedział że są dwa powody takiej usterki. Po pierwsze... wyciekający płyn spryskiwacza tylnej szyby... psuje się w silniku wycieraczki taka rurka mosiężna którą płyn idzie do dyszy. Pierwszym obiawem jest to że spryskiwacz chodzi razem z wycieraczką a powinien stać w miejscu. Płyn wycieka na siłownik i poprostu koroduje sprężyna powrotna lub pali silnik. Ale kolejnym obiawem może być zapalająca się kontrolka otwartej klapy, a czasami też wariuje alarm. Druga przyczyna to przekaźnik tego siłownika... za długo się zwiera ze starości i podaje za długo napięcie na silniczek w siłowniku i albo pali silniczek albo ukręca zębatke na wirniku która porusza plastikowy mechanizm siłownika. Ja miałem długo z tym problem i załozyłem narazie siłownik linkowy z bezpiecznikiem 10 A. Tyle z mojej strony POZDR
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolega dobrze prawi jak wyżej
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
z tym że ja nie mam spryskiwacza z tyłu, chyba że o czyms nie wiem;p
a czy jak dasz manetkę od wycieraczek do przodu czytaj od siebie to czy słyszysz pracującą pompkę w zbiorniku... Znaczy się nie masz spryskiwacza ?? sprawdż w osi ramienia wycieraczki czy nie masz dyszy... powinno być i tu może jest problem... zapchana dysza a pompka tłoczy płyn... musi którędyś wypłynąć jak nie dyszą...
miałem niedawno podobny problem i chwytajac za klamke raz sie otwieral a raz nie. w koncu sie za to wzialem i rozebralem obudowe(tapicerke) pokrywy bagaznika po czym zauwazylem ze plyn od spryskiwacza zalewa mi zamek przez co nie otwiera on calkowicie zamka. przewczyscilem to, przepsikał wd40 i nasmarowałem dobrze i od tego czasu wszystko dziala jak nowe. pozdrawiam
Nie chcę pisać... ale... a nie mówiłem
Panowie podłączę się do tematu.
Taka sprawa : Czy jest możliwe że centralny zamyka tylko drzwi a bagażnika już nie? Sytuacja wygląda tak że zamykam kluczykiem drzwi od strony kierowcy, wtedy zamykają się od strony pasażera a bagażnik nie. Nie wiem jak było na początku bo od momentu kupna miałem zepsuty zamek bagażnika i po prostu nie zamykałem go teraz mam nowy zamek i nadal muszę go zamykać z kluczyka. Dodam że jak zamykam drzwi od strony pasażera to drzwi kierowcy nie zamykają się.
Taka sprawa : Czy jest możliwe że centralny zamyka tylko drzwi a bagażnika już nie? Sytuacja wygląda tak że zamykam kluczykiem drzwi od strony kierowcy, wtedy zamykają się od strony pasażera a bagażnik nie. Nie wiem jak było na początku bo od momentu kupna miałem zepsuty zamek bagażnika i po prostu nie zamykałem go teraz mam nowy zamek i nadal muszę go zamykać z kluczyka. Dodam że jak zamykam drzwi od strony pasażera to drzwi kierowcy nie zamykają się.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Centralny zamek nie otwiera bagażnika
Zimne luty w zamku kierowcy, ale pewny nie jestem, więc może niech ktoś jeszcze potwierdzi?dony pisze:Panowie podłączę się do tematu.
Hmmm ?guziolek pisze: Zimne luty w zamku kierowcy
A w ogóle jest możliwa taka opcja że centralny mam tylko do drzwi a bagażnik żyje własnym życiem od nowości czy to raczej się coś zepsuło?
sprawdz na łączeniu klapy i dachu. jest tam taki ślimak i mógł Ci się po prostu złamać przewód i centralny go nie zamyka i nie otwiera. mialem tak u siebie i po zlutowaniu przewodow wszystko śmiga. a w polsce jest wszystko możliwe wiec wcale bym sie nie zdziwil gdyby bagaznik byl manualny ale to raczej watpliwe. pozdro
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Nigdy się z takim typem centralnego nie spotkałem, ani nie słyszałem żeby ktoś coś takiego wymyślił i produkował, miałoby się to z podstawowym zadaniem centralnego.dony pisze: A w ogóle jest możliwa taka opcja że centralny mam tylko do drzwi a bagażnik żyje własnym życiem od nowości czy to raczej się coś zepsuło?