przeskakująca iskra na cewce

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

dworak
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dworak » śr lut 02, 2011 20:11

Witam, chciałem dzisiaj odpalić mojego golfa II 1.3 benzyna i miałem z tym problemy, za 1 razem nie odpalił, za 2 jak trochę "pogazowałem" to odpalił ale od razu zaczęła mrugać kontrolka od ładowania i zgasł. Później strasznie nierówno chodził na biegu jałowym i znów gasł. Wcześniej też mu się zdarzało gasnąć na wolnych obrotach. Podniosłem maskę i zobaczyłem, że przy cewce skacze iskra, dość mocno, gdy docisnąłem kable do kopułki iskra się zmniejszyła ale ciągle skakała. Gdy wcześniej jeździłem auto się dusiło, nie reagowało na pedał gazu, i zdarzało mu się gasnąc podczas jazdy. Latem wymieniłem moduł i czujnik halla. Czego winą mogą być podane objawy? Co zrobić z tą iskrą? wymienić kable wysokiego napięcia czy co??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 02, 2011 20:31

kable lub to co dalej czyli kopułka i świece mogą dawać za duży opór albo uwalona jest cewka wiele możliwości ani problemu tu nie ma, pożycz i podmień cewkę i będziesz wiedział

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dworak
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dworak » śr lut 02, 2011 20:49

ok, dzięki za radę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”