Ustawienie spryskiwacza przedniej szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby, a mianowicie nie potrafię go ustawić aby pryskały na środek szyby bo teraz płyn leci pod wycieraczki na dolną część szyby. Jak można to ustawić?
zadowolony właściel :):)
Kolego myślę że dysze do wymiany jeśli tak psikają , koszt to ok. dwadzieścia parę zeta
maja taka jakby srubke na srubokret plaski z boku. Wydaje mi sie osobiscie ze ci poporostu spadl z zaczepu w czesci od strony szyby i dlatego psika w dół.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli w golfie jest tak samo jak w borowiku to góra dół reguluje się palcem, przesuwając główkę spryskiwacza w żądanym kierunku.
Zerknij na rysunek to będziesz wiedział wsio
Mogły ci się też zapchać wtedy czeka cie wizyta w jakiejś wulkanizacji, albo u kolegi ze sprężarką i przedmuchanie ich.
Zerknij na rysunek to będziesz wiedział wsio
Mogły ci się też zapchać wtedy czeka cie wizyta w jakiejś wulkanizacji, albo u kolegi ze sprężarką i przedmuchanie ich.
- Pablo Corrado
- Forum Master
U mnie było tak, jak pisał kolega wesol, z boku było nacięcie na śrubokręt plaski, a dodatkowo obok symbol takiego trójkąta, jak "podgłaśnianie radia ".
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Jedną ręką można je unosić góra dół, podnieś najlepiej maskę do góry, jedną ręką trzymają dyszę dociskając ją do maski (lubią te dysze wyskakiwać) a jednym palcem taką jakby belkę przesuń góra/dół, zamknij maskę i sprawdź jak działają. Uwzględnij też to, że gdy na postoju będą psikać na szybę to w czasie jazdy opór wiatru będzie kładł strumień tej mgiełki niżej na szybę i płyn nie będzie ładnie naprowadzany na całą szybę tylko będzie mocno skupiony w jednym miejscu.