Klimatronik problem z włączeniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam pytanie zakupilem samochód 2 tygodnie temu mk4 i sprzedajacy zapewnil mnie ze klimatronik dziala a teraz patrzylem to ani pompa klimy ani wentylatory nie wlaczaja sie po ustawieniu LO
- Grzechu_1990
- Użytkownik
- Kontakt:
klimatronik problem
Jeżeli temperatura jest poniżej 6*C to Ci sie nie włączy.
Było: Opel Astra II 1.6 16V 101KM X16XEL, Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM ASV.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
klimatronik problem
po włączeniu stacyjki miga ci panel climatronika?
testowałeś to w ogóle programem albo chociaż diagnoza przyciskami? Jak nie to czemu ten temat dałeś w dziale diagnostyka
testowałeś to w ogóle programem albo chociaż diagnoza przyciskami? Jak nie to czemu ten temat dałeś w dziale diagnostyka
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Kamien266, przeniosłem temat do działu Elektryka i edytowałem temat, tak uzyskasz chyba szybciej odpowiedź.
Zrób jak pisze grg474, i zobacz co pokaże diagnostyka, jakie błędy zapisał w pamięci sterownika.
Zrób jak pisze grg474, i zobacz co pokaże diagnostyka, jakie błędy zapisał w pamięci sterownika.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wpisz w szukajkę :Kamien266 pisze:A jak z diagnozować prziciskami
- samodiagnoza climatronic
- samodiagnostyka climatronic
Klimatronik problem z włączeniem sprawdzilem
Sprawdzilem na climatronic
FFF 02
4FA
30b
000
takie cos tylko wyswietla
FFF 02
4FA
30b
000
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
takie coś wystarczyKamien266 pisze:4FA
30b
000
30B - czujnik temperatury zewnętrznej G17 - i ta awaria może powodować brak działania klimy, obadać kabelki od czujnika, jak ok to podmienić czujnik.
4FA - silniczek V71, może powodować parowanie szyb (brak obiegu otwartego, częsta usterka w mk4)...instrukcja naprawy - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyjalem kratke i nie ma czujnika tylko pod lampa byla wolna kostka na 2 piny a czy jak by nie bylo czujnika to moze wskazywac na zegarach temperature
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Klimatronik problem z włączeniem
Temperaturę będzie pokazywał drugi czujnik, który jest pod filtrem przeciwpyłkowym w kanale wlotowym świeżego powietrza.Kamien266 pisze:Wyjalem kratke i nie ma czujnika tylko pod lampa byla wolna kostka na 2 piny a czy jak by nie bylo czujnika to moze wskazywac na zegarach temperature
Kup sobie gdzieś na szrocie ,albo w ASO (1J0 919 379 A) ten w kratkę zderzaka i wtedy albo będzie działać, albo będziemy dalej myśleć co jest nietegez.
Klimatronik nowy czujnik
Dziś założyłem oryginalny czujnik temperatury zewnetrznej i zmienilo sie tylko to ze w zegarach bylo wczesniej MFA a ponizej znaczek klimatyzacji a teraz jest MFA a ponizej 1
Klima jak nie chodziła tak nie chodzi pomocy
Klima jak nie chodziła tak nie chodzi pomocy
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Szukajka i "samodiagnoza klimatronik" Jak zrobisz to napisz jakie masz błędy, albo podłącz pod VAGa i powiedz co tam pokazał. Obstawiam że najprawdopodobniejszą przyczyną będzie brak czynnika i przez to nie chodzi, a zapewnieniami sprzedającego to wiesz co sobie można wytrzeć? Pierwsza sprawa to brak tego czujnika, bez którego nie mógł mu klimatronik chodzić, więc na pewno kitował, co dalej z tego wyjdzie to się okaże, jak zrobisz to ci pisałem.
po diagnozie klimatronika pokazuje na czujnik temperatury zewnetrznej tego w zderzaku (30b) i nie wiem juz co moze byc