problem elektrycznyspadaja obroty sinkika po właczeniu świat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam wv golfa 2 13 nz problem jest taki ladowanie mam 14.4 po właczeniu swiateł spada do 14 i silnik chodzi na 500 obrotów im więcej elektryki włączę tym obroty spadają aż do wyłaczenia silnika dodam ze juz 2 razy regenerowałem alternator i nic to nie dało
Ostatnio zmieniony ndz lip 03, 2011 17:38 przez bobib1, łącznie zmieniany 1 raz.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
problem elektryczny
Zregeneruj raczej zawór powietrza dodatkowego, który stabilizuje prędkośc biegu jałowego.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
problem elektryczny
Wiesz co, sorry, ale teraz to do końca nie jestem pewien swojej diagnozy. Na gorącym silniku też gaśnie po włączeniu odbiorników prądu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
problem elektryczny
Ładowanie jest dobre więc alternator zostaw w spokoju. Być moze masz tylko zbyt ubogą mieszankę wówczas silnik może tak reagować na wieksze obciążenie alternatorem po włączeniu świteł. Regulacja śrubą na przepływomierzu w rogu od góry. A być moze brakuje pradu do sterownika z powodu kłopotów z okablowaniem - najczwęsciej kable masowe do sterownika silnika. Sa dwa z różnych punktów masowych najlepiej połącz je i zapewnij dobrą mase, piny w sterowniku chyba 7 i 25 ale nie jestem teraz pewien nie mam jak sprawdzić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
masy sa dobre poprawilo sie troche teraz ma 900 a po właczeniu swiateł spada na 700 i tak zostaje