Chciałbym prosić o pomoc w identyfikacji pewnego przewodu. Podejrzewam, że jest to przewód od jakiegoś czujnika, którego w mojej wersji wyposażeniowej po prostu nie ma, ale wolałbym mieć 100% pewności. Poniżej fotka przewodu, który nie daje mi spokoju:
Do czego ten przewód pod maską?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Re: Do czego ten przewód pod maską?
Z tego co pamiętam, to na obudowie filtra oleju powinieneś mieć trzy czujniki : dwa od ciśnienia a jeden od temperatury.
One są masowe, więc dochodzą do nich kable właśnie na takie pojedyncze konektorki.
Może któryś masz niepodlączony?
One są masowe, więc dochodzą do nich kable właśnie na takie pojedyncze konektorki.
Może któryś masz niepodlączony?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Dzięki za odpowiedź.
U mnie (jak widać na zdjęciu) na obudowie filtra oleju mam jeden czujnik widoczny obok wolnego konektorka, a za nim jest przewód od ciśnienia oleju (tak podejrzewam). Jest jeszcze jedno wolne miejsce w tej obudowie - jest zaślepione. Niby nie widzę, żeby ten wolny konektorek miał być gdzieś podłączony dlatego dziwi mnie to, że on tam w ogóle jest. Może ktoś tam ingerował? Może uszkodził mu się jakiś czujnik i go wywalił a miejsce po nim zaślepił?
U mnie (jak widać na zdjęciu) na obudowie filtra oleju mam jeden czujnik widoczny obok wolnego konektorka, a za nim jest przewód od ciśnienia oleju (tak podejrzewam). Jest jeszcze jedno wolne miejsce w tej obudowie - jest zaślepione. Niby nie widzę, żeby ten wolny konektorek miał być gdzieś podłączony dlatego dziwi mnie to, że on tam w ogóle jest. Może ktoś tam ingerował? Może uszkodził mu się jakiś czujnik i go wywalił a miejsce po nim zaślepił?
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to jest czujnik do temp oleju do MFA, nawet jeśli auto nie jest w niego wyposażone to wiązka jest, to już któryś z kolei mk3 tdi, którego spotkałem z takim kabelkiem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo