Problem z Centralka Votex

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » pt paź 14, 2011 18:49

Witam
Mam problem z centralka a mianowicie gdy zamykałem auto, światła migały ale auto wciąż było otwarte a siłowniki nie reagowały. natomiast przy otwieraniu siłowniki już chodziły, myślałem ze jak zresetuje to wszystko wryci do normy ale się rozczarowałem :-( teraz gdy chce z powrotem go zaprogramować to nic nie reaguje, jutro jadę do szkoły wiec możne dacie rade dziś :helm: pomoc....

pozdrawiam :kufel: :kufel:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 14, 2011 19:17

masz pilota do tego? Pisz wiecej info Votex to firma robiąca różne dodatki, pewnie chodzi ci o sterownik do pilota to najlepiej załozyć jakiś nowy koszt od 50 zeta plus montaż samemu lub od stóweczki. Jesli nie działa z pilota to czy działa z kluczyka central napisz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » pt paź 14, 2011 20:09

tak pilota mam, a z kluczyka zamykają się tylko drzwi od kierowcy reszta nie, ale gdy przekręcę kluczyk w druga stronę (otwieranie) to siłowniki ruszają, nie mam glowy do tego :?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob paź 15, 2011 11:53

Spokojnie. Podaj plus z aku na kabel szary we wtyczce pompki centrala, ma się pompka uruchomić i zamknąć drzwi. . Jeśli się uruchomi ale drzwi się nie zamkną poszukasz nieszczelności na wężykach do zamków - będzie syczeć, jeśli się nie uruchomi jest zepsuta. Jeśli się uruchomi i zamknie to znaczy że kablem szarym nie dociera do niej impuls plusowy na zamykanie. Wówczas trzeba poszukać czemu, zaczniesz mod wtyczek pompki i Votexa - który chyba jest wpinany na gotowe ociupinkę marne jakościowo wtyczki - poruszaj, popsikaj wd40

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » sob paź 15, 2011 17:30

ok spoko sprawdzę na dniach i dam znać

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » ndz paź 16, 2011 16:17

zabarłem sie za ta centralke po podciagniecu pradu z aku niestety nic sie nie działo tylko slyszalem male stuk co jaks czas w pompce , i zauwalylem ze gdy zapchalem kluczyk do stacyjki to wogule nie bylo pradu czyli auto bylo uzbrojone, potem to juz wogule nie chodzila pompka dalej zaczelem grzebac zauwalylem ze prad w szarym kablu jest wtedy gdy zamykalem auto przez pilota bo zaczal chodzic i udalo mi sie go nastroić i sterownik wysylal sygnal do silownika w drzwiach od kierowcy ale niestety silownik nie reagowal na zamykanie ale dalej sie otwieral tak jak przedtem(punkt wyjscia). kolego czy pompka odpowiada za zamykanie auta czy tylko wlasnie wysyla sygnal pradawy do silownika???? otworzylem pompke i zauwarzylem ze byly zasniedziale pare lutow ale wyczyscilem to i tez nic.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 16, 2011 17:46

impuls ze sterownika lub z kluczyka na zamykanie biegnie kablem szarym do pompki a nie na siłownik w drzwiach, to pomka przecież zamyka i otwiera przez układ pneumatyczny. Z twoich testów wynika - o ile dobrze opisałeś - że pompkę masz zepsutą. Jeśli masz wątpliwość - podmień na próbę z dowolnego golfa III

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » pn paź 17, 2011 20:44

Problem Rozwiązany Wadliwa Pompka

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » pn paź 17, 2011 20:51

Mam Jeszcze Jedno Pytanie Odnośnie Skody Octavia rok 2002 Mianowicie Prawe drzwi (tył) zamknęły sie i nie mam możliwości ich otworzenia za pomocą Centralki ani Kluczyka, gdy chce je otworzyc od srodka to (dzyndzel)jak zwal tak zwal)) sie podnosi ale nadal nie moge ich otworzyc, pisalem na roznych forach ale moze tu uzuskam jakas sensowna pomoc :helm:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 17, 2011 23:04

ja nie znam skody i ew. różnic ale jednak ogólnie mozna napisać że jest bieda bo jakoś trzeba dobrać się do wnętrza drzwi żeby sprawdzić co padło zamek sam w sobie czy tylko jakieś cięgno. A żeby się dostać trzeba zdjąć tapicerkę i teraz pytanie jak to zrobić na zamknietych drzwiach. W golfie może sie to udać, w skodzie - nie wiem. Czasem głupia metoda pomoże typu walnięcie pięścią w okolice zamka.

unitraseba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: unitraseba » wt paź 18, 2011 09:51

I to dobrze walnac... to nic jakos sobie poradzimy...W golfie wszytko cyka wiec temat do zamkniecia, pozdrawiam i dzieki. i Plusik dal ciebie :kufel:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”