Klakson-brak kabli
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Klakson-brak kabli
Witam. W którym miejscu w skrzynce bezpieczników wychodzą kable do przycisku klaksonu umieszczonego w kierownicy ponieważ kiedyś były ale elektryk mi coś nakombinował i nie mogę ich odnaleźć. Samochód to Corrado 92r, silnik 9a. Jeśli temat był to przepraszam ale użyłem opcji szukaj i nie znalazłem.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Klakson-brak kabli
A nie masz wtyczki 2 pinowej gdzueś w okolicy przedniego pasa? Wiem e w Golfie MK2 bza do klaksonu taka krotka przejsciowka, moze jej brakuje
Klakson-brak kabli
Mam tą wtyczkę i kable od klaksonu wchodzą do skrzynki bezpieczników, ale chodzi mi o te które wychodzą z niej do przycisku w kierownicy.
Klakson-brak kabli
Skrzynka jest chyba taka sama jak w golfie 3 itd, mógłby ktoś zaglądnąć lub jeśli ktoś ma schemat skrzynki to podesłać?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Klakson-brak kabli
To będzie ta skrzynka:
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DS28" onclick="window.open(this.href);return false;
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DS28" onclick="window.open(this.href);return false;
Klakson-brak kabli
Coś nie mogę tam tego znaleźć ale poczytam jeszcze parę razy dokładnie, Oczywiście pomogłeś i to bardzo. Dzięki wielkie
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Klakson-brak kabli
Może to wina humorystycznego automatycznego tłumaczenia googla: np. horn jest tłumaczone jakoróg ale w znaczeniu "myśliwski, dźwiękowy", jakkolwiek także istnieje synonim sygnał, trąbka - i tego tam zabrakło.
Tak więc wracając do sprawy - tak wyglądają opisy pinów we wtykach (przykładowo "A1" to wtyk a cyfra za znakiem "/" oznacza pin we wtyku):
A1/7 - zasilanie sygnału (sygnałów);
A1/8 - powrót, pin masowy sygnału(sygnałów);
H2/1 - sterowanie: albo przekaźnika albo samego sygnału;
H1/6 - zbiorcza masa przełącznika zespolonego (manetek).
Tak więc wracając do sprawy - tak wyglądają opisy pinów we wtykach (przykładowo "A1" to wtyk a cyfra za znakiem "/" oznacza pin we wtyku):
A1/7 - zasilanie sygnału (sygnałów);
A1/8 - powrót, pin masowy sygnału(sygnałów);
H2/1 - sterowanie: albo przekaźnika albo samego sygnału;
H1/6 - zbiorcza masa przełącznika zespolonego (manetek).