Witam.
Posiadam golfa III ABF i mam problem z odpalaniem. Zacznijmy od początku: Akcja zaczęła się wczoraj, ponieważ zostawiłem samochód na światłach przez kilka godzin i rozładował mi się akumulator. Próby odpalenia samochodu na kable zakończyły się piaskiem. Więc wymontowałem akumulator i zaniosłem do domu do ładowania. Po ładowaniu akumulatora i podłączeniu kręcił, kręcił ale nie chce odpalić, aż rozładował mi się...
Dodam że posiadam alarm: ''Anakonda Ar7 1z/s'' Czy wina może leżeć po stronie alarmu,i posiada takie zabezpieczenie przed kradzieżą?
Czekam na pomoc.
Pozdrawiam
Po odłączeniu aku nie chce odpalić.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Po odłączeniu aku nie chce odpalić.
chyba fiaskiem;)a ne piaskiem;) hehediesel171 pisze:Witam.
... zakończyły się piaskiem. ...
Pozdrawiam
viewtopic.php?f=89&t=450245 moja srebrna strzała;)
tygras, Twoja wypowiedz nic nie wnosi do tego postu, a literówki każdemu się zdarzają, chyba że Tobie nie.
-
- Użytkownik
hmm... alarm może mieć wpływ, prawdopodobnie zrobił się reset kompa, alarm mógł przejść na jakiś swój tryb awaryjny
Problem rozwiązany. Ale opisze przypadek dla innych użytkowników którzy będą mieli ten sam problem.
Sprawdzanie zaczęło się od bezpieczników, następnie przeszliśmy do sprawdzenia kopułki czy cewka podaje "iskrę" oraz na wylocie czy na przewodach jest też iskra.
Następne co nam przyszło do głowy to sprawdzić czy pompa paliwowa podaje paliwo (w między czasie samochód odpalił ale tylko na gazie) Po wyciągnięciu i włożeniu wtyczki od pompy z wielkim trudem odpalił.
Sprawdzanie zaczęło się od bezpieczników, następnie przeszliśmy do sprawdzenia kopułki czy cewka podaje "iskrę" oraz na wylocie czy na przewodach jest też iskra.
Następne co nam przyszło do głowy to sprawdzić czy pompa paliwowa podaje paliwo (w między czasie samochód odpalił ale tylko na gazie) Po wyciągnięciu i włożeniu wtyczki od pompy z wielkim trudem odpalił.