wariuje mi centralny zamek pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak w temacie po otworzeniu samochodu wchodzę do środka i po zamknięciu drzwi od strony kierowcy zamykają mi sie same dzwi pasażera, nie wiem co sie dzieje z tym ? macie jakieś porady co do tego ? tak samo sie dzieje jak otwieram auto od środka klamka, tez mi sie zamykają drzwi pasażera , jakies porady co do tego usunięcia problemu ? ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false; - poczytaj
nie wiem czy dobrze mowie, ale u mnie tez szwankowal centralny... odpialem go wogole po czym po 3 miesiacach kupilem nowa baterie bo stara padla i podlaczylem i wszystko smiga... sprwdz baterie..
chodzi mu chyba o akumulator ? hm nie wiem czy to pomorze bo mam dobry aku . , pozatym ostatnio zauważyłem że nie raz jak zamknę samochód włącza sie sam alarm :/
- Qto
- _
- Kontakt:
99,9 % problem z linku który podałem wyżej - central dostaje info że któreś z drzwi są otwarte i wariuje...przy okazji włącza się alarmKrysto84 pisze:pozatym ostatnio zauważyłem że nie raz jak zamknę samochód włącza sie sam alarm :/
Żeby sprawdzić które drzwi to albo pod kompa auto i badać w blokach pomiarowych...albo szukać metodą prób i błędów - opisywane na pewno w temacie podanym wyżej
hmm uważasz :/ że który pon-punkt najbardziej pasuje ? wolał bym spróbować sam znalesc przyczynę bez vaga narazie jak sie da :/
- Qto
- _
- Kontakt:
najczęściej psuje się zamek drzwi kierowcy...
...generalnie jeżeli jest to zamek w drzwiach, to przy wyciu alarmu będzie świeciło światełko w podsufitce (ustawione na zapalanie się przy otwartych drzwiach)
...jeżeli są to któreś z przednich drzwi to dodatkowo w drzwiach z wadliwym zamkiem będzie świeciła się lampka na dole drzwi
...w przypadku bagażnika powinno (ale nie musi) świecić się oświetlenie bagażnika
...jest jeszcze maska
...generalnie jeżeli jest to zamek w drzwiach, to przy wyciu alarmu będzie świeciło światełko w podsufitce (ustawione na zapalanie się przy otwartych drzwiach)
...jeżeli są to któreś z przednich drzwi to dodatkowo w drzwiach z wadliwym zamkiem będzie świeciła się lampka na dole drzwi
...w przypadku bagażnika powinno (ale nie musi) świecić się oświetlenie bagażnika
...jest jeszcze maska
narazie z alarmem mam spokój caly dzien nie wyje :/ eh ale ten centralny mnie dobija :/ juz nieraz nawet jak jade to sie zamykają same dzwi od strony pasażera , a jak pociągnę za klamkę w środku od strony kierowcy to otwierają sie zamki wszystkie i zaraz dalej zamyka sie sama strona od pasażera :/
- Qto
- _
- Kontakt:
wątpliwa sprawa...eFIeLiPeO pisze:bateria w pilocie od centrala....
-
- Ma gadane
Hej,
Ja mam problem, że jak się samochód nagrzeje od słońca to też wariuje... po nocy rano jak otwieram i zamykam to jest ok.. ale jak jest gorący to wariuje i nie zamyka klapy... na VAG-u wykazało, że mała rezystancja czy coś...
Pomocy !!!
Ja mam problem, że jak się samochód nagrzeje od słońca to też wariuje... po nocy rano jak otwieram i zamykam to jest ok.. ale jak jest gorący to wariuje i nie zamyka klapy... na VAG-u wykazało, że mała rezystancja czy coś...
Pomocy !!!
Panowie ja miałem taki sam problem okazała się winna wtyczka od strony kierowcy przy zamku 8 pinowa wd 40 poszedł w ruch i śmiga
Jak jechałem drzwi mi się zamykały
Jak mocniej drzwiami trzasłem drzwi mi się zamykały
Jak bylo plus 30 stopni w słońcu drzwi mi się zamykały
wkur...... sie i wtyczkę popsikałem i działa bez zarzutu
na dodatek opaskami zaciskowymi zabezpieczyłem ta wtyczkę
Jak jechałem drzwi mi się zamykały
Jak mocniej drzwiami trzasłem drzwi mi się zamykały
Jak bylo plus 30 stopni w słońcu drzwi mi się zamykały
wkur...... sie i wtyczkę popsikałem i działa bez zarzutu
na dodatek opaskami zaciskowymi zabezpieczyłem ta wtyczkę