Nie odpala, brak iskry
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala, brak iskry
Witam, potrzebuję porady.
Auto chodziło jak marzenie, do wczoraj. Chciałem odpalić auto, jednak pokręcił rozrusznik ale nawet nie stękną... Pomyślałem że to paliwo więc poszedłem na stację i kupiłem 6 L jednak i to nie pomogło... Pomyślałem, że może pompa paliwa, ale gdy odkręciłem przewód doprowadzający paliwo do "gaźnika" trysło paliwo...
Postanowiłem sprawdzić iskrę na świecach i tu jej nie ma. Sprawdziłem więc cewkę - podpinając do niej bezpośrednio świecę i zwierając dwa kabelki przy aparacie zapłonowym.. ISKRA SIĘ POJAWIŁA. Czyli cewka dobra.
Kopułkę i palec przeczyściłem, i nadal nie ma iskry na przewodach.
Nie wiem jak się dobrać do czujnika halla, wiem ze jest w aparacie zapłonowym i to też może być przyczyną... Jak się go wymienia?
Auto chodziło jak marzenie, do wczoraj. Chciałem odpalić auto, jednak pokręcił rozrusznik ale nawet nie stękną... Pomyślałem że to paliwo więc poszedłem na stację i kupiłem 6 L jednak i to nie pomogło... Pomyślałem, że może pompa paliwa, ale gdy odkręciłem przewód doprowadzający paliwo do "gaźnika" trysło paliwo...
Postanowiłem sprawdzić iskrę na świecach i tu jej nie ma. Sprawdziłem więc cewkę - podpinając do niej bezpośrednio świecę i zwierając dwa kabelki przy aparacie zapłonowym.. ISKRA SIĘ POJAWIŁA. Czyli cewka dobra.
Kopułkę i palec przeczyściłem, i nadal nie ma iskry na przewodach.
Nie wiem jak się dobrać do czujnika halla, wiem ze jest w aparacie zapłonowym i to też może być przyczyną... Jak się go wymienia?
Ostatnio zmieniony pt maja 18, 2012 15:40 przez misio4you, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie PALI, brak iskry
nowy palec i kopulka. Dalej nic.
Raz się pojawia iskra prz przełaczeniu zaplonu, potem nic.
Raz się pojawia iskra prz przełaczeniu zaplonu, potem nic.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie odpala, brak iskry
Czujnik halla sprawdź padł prawdopodobnie i nie pytaj co i gdzie wyszukiwarką znajdziesz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nie odpala, brak iskry
Paweł Marek pisze:Czujnik halla sprawdź padł prawdopodobnie i nie pytaj co i gdzie wyszukiwarką znajdziesz
Nie odpala, brak iskry
Po złączeniu dwóch kabelków dochodzących do czujnika halla pojawia się iskra...
Przy przekręceniu kluczyka pojawia się iskra tylko raz, taki impuls ...
Nie odpala, brak iskry
Tak pisze na tabliczce znamionowej... po lewej stronie na pasie z przodu.
Silnik 1.4 CL 93r
44kw
kiepska jakość zdjęcia, ale tak pisze...
Znalazłem coś na forum:
Silnik 1.4 CL 93r
44kw
kiepska jakość zdjęcia, ale tak pisze...
Znalazłem coś na forum:
też mam iskrę po przekręceniu kluczyka... co sądziciePostprzez grabiec » 03 cze 2008 14:23
zrob tak odepnij przewud od kopulki ten co idzie do cewki przyluz go gdzies pol cm od jakiegos zelastwa i niech ktos ci wlaczy stacyjke jesli przeskoczy iskra to do wymiany czujnik hella
mi sie to samo stalo wczoraj i kupilem czujnik hella i auto po wymianie jego od kopa zapalilo
czujnik hella ma wlasnie duzo wspulnego z pompa paliwa gdyz przez niego prad plynie do pompy a jezeli on pekl to to nie ma obiegu i prad nie dochodzi
mozwie ci zrob tak
pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 1&start=14
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie odpala, brak iskry
Znajdź opis dokładniejszego sprawdzania i wymiany halla na forum i wymień go lub cały używany aparat zapłonowy. Typu silnika niema na tej tabliczce. Masz ABD. Zamykam bo temat się dłuży a twoja niechęć do wyszukiwarki jest trochę już rażąca. Napisz ponownie albo napisz do mnie to ci go odblokuję jak cokolwiek zrobisz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.