Różnica miedzy wiązką elektryki golf3 tdi95r a vento tdi94r?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maro1982
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam,mam zapytanie tak ja w temacie.szukałem i szukałem i się nie do szukałem,chodzi mi o to czy są jakieś różnice między wiązką w tych autach,gdyż kupiłem sobie vento tdi a miałem golfa tdi z super silnikiem i zrobiłem zamianę silników w vento wszystko ok natomiast w golfie nie działa licznik km i prędkościomierz reszta ok.podmieniałem liczniki.imulsatory.kompy i nic w vento wszystko chodzi w golfie licznik nie:)czy może być różnica w wiązce???bezpieczniki całe.napięcie w kostce od impulsatora 14v a na sygnałowym 7-8v.może ktoś pomoże.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Raczej nie powinno być żadnych różnic. Trzeba sprawdzić połączenia poprostu, może zapomniałeś podpiąć jakiejś wtyczki.
- maro1982
- Nowicjusz
- Kontakt:
Właśnie wszystko po podpinane tyle razy sprawdzałem:)wtyczek nie da się pomylić,w vento nie miałem przekaźnika od zapalonych świateł w golfie był i piszczało jak zostawiłem na światłach,przełożyłem go vento i nie brzęczy,więc może jakaś różnica jest jednak:/
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie jak była walnięta kostka stacyjki to brzęczyk nie działał, co do elektryki to jeśli przełożyłeś sam silnik nie dotykając elektryki to wszystko powinno działać. Dla pewności sprawdziłbym przy 3 pionowej kostce impulsatora czy masz właściwe sygnały. Mianowicie na 1 pinie (+) na 3 (-) na 2 to wyjście na licznik, powinno być "przejście" z 2 pinu kostki impulsatora na pin 7 w kostce licznika. Jeśli napięcie i masa jest a przejścia nie ma to znaczy, że gdzieś masz przetarty/przełamany przewód albo coś źle podłączyłeś.maro1982 pisze:w vento nie miałem przekaźnika od zapalonych świateł w golfie był i piszczało jak zostawiłem na światłach,przełożyłem go vento i nie brzęczy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Z tym brzęczykiem to jest jedynie różnica w wiązce, ale nie od silnika i to nie ma tutaj znaczenia. Właśnie w latach 94-95 była zmiana z tym brzęczykiem.
- maro1982
- Nowicjusz
- Kontakt:
Lipek81 » 26 lip 2012 13:37
Z tym brzęczykiem to jest jedynie różnica w wiązce, ale nie od silnika i to nie ma tutaj znaczenia. Właśnie w latach 94-95 była zmiana z tym brzęczykiem.
a wiesz może gdzie jest ta różnica.to może by mi się udało coś zrobić żeby działało,był bym wdzięczny:)
co do impulsatora to jak będę miał czas to sprawdzę czy jest masa i czy idzie sygnał do licznika i kompa bo wstępnie jechałem z vagiem i nie szedł sygnał o prędkości:(
a w tej wtyczce okrągłej to przewody idą to przechodzą prosto czy mogą iść np po skosie? bo przewód sygnałowy z impulsatora nie idzie od razu do licznika tylko w jakieś kostki a dalej to nie wiadomo;/
a wiesz może gdzie jest ta różnica.to może by mi się udało coś zrobić żeby działało,był bym wdzięczny:)
co do impulsatora to jak będę miał czas to sprawdzę czy jest masa i czy idzie sygnał do licznika i kompa bo wstępnie jechałem z vagiem i nie szedł sygnał o prędkości:(
a w tej wtyczce okrągłej to przewody idą to przechodzą prosto czy mogą iść np po skosie? bo przewód sygnałowy z impulsatora nie idzie od razu do licznika tylko w jakieś kostki a dalej to nie wiadomo;/
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Poszukaj w dziale FAQ jak zamontować buzzer od świateł w mk3, tam jest wszystko napisane.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
przez wtyczkę 24pinową, pin 10...do skrzynki bezpieczników G1/11 i później z U1/11 do licznika pin 27maro1982 pisze:przewód sygnałowy z impulsatora nie idzie od razu do licznika tylko w jakieś kostki a dalej to nie wiadomo
- maro1982
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.problem rozwiązany,więc można posta zamknąć.Jeśli chodzi o problem to myślałem że nie ma przejścia sygnałowego a okazało się że nie było masy na impulsatorze,co dziwne w vento w wiązce(okrągła wtyczka) dopinanej do do tej przy silniku był pin łączący impulsator z masą,a w golfie brakowało:( tylko jakimś trafem wcześniej działał licznik.ale dorobiłem przejście na masę i działa:)dzięki wszystkim za sugestie:)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
maro1982 pisze:napięcie w kostce od impulsatora 14v a na sygnałowym 7-8v.może ktoś pomoże.
To jak ty zmierzyłeś to napięcie?
- maro1982
- Nowicjusz
- Kontakt:
bo masę brałem z aku lub silnika,a później wziąłem z kostki i zobaczyłem że wtedy nie ma napięć, wiec padło na to że nie ma masy na impulsator:)
ten problem rozwiązany:)został mi jeszcze w vento.po zmianie na kompa 16bit z chipem itp nie migają mi nawet na chwile świece:(a powinny.może ktoś będzie wiedział?
ten problem rozwiązany:)został mi jeszcze w vento.po zmianie na kompa 16bit z chipem itp nie migają mi nawet na chwile świece:(a powinny.może ktoś będzie wiedział?