- tzn nie zrozumiałeś mnie chyba. W mk2 jest tak, że licznik ma folię z tyłu. Pod ta folią jest elektronika, a na tej folii jest gniazdo do podłączenia wtyczki licznika która idzie z instalacji samochodu. Folia i elektronika też połączona jest wtyczką i gniazdem. Jeżeli coś na tych gniazdach nie łączy, to lampka tez będzie się zapalała (bo ona reaguje na przerwę w obwodzie). Oczywiście, jeżeli w tych miejscach jest wszystko ok, to pozostaje tylko elektronika.agrala pisze:Lipek81, raczej wina w elektronice bo ta kontrolka miga jak sie woda gotuje. Gdyby cos nie laczylo w liczniku to ta kontrolka nie powinna sie zapalac
kontrolka wody cały czas miga
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Heh, to na próbę wystarczy po prostu odpiąć wtyczkę i zewrzeć w niej piny. Tylko Nadal nie wiadomo, czy tam jest zbiornik z czujnikiem, czy bez.
no raczej zbiornik bez czujnika taki okrągły jest i licznik na 99% bo podczas zapalonego auta przełączałem liczniki i na jednym mrygało a na drugim nie więc w połowie naszej dyskusji przeszliśmy na temat co może w liczniku być popsute
czekam na diody do licznika i jak dotrą to odrazu biorę się do wykręcania i sprawdzania czy gdzieś nie ma przejścia obym znalazł jakaś przerwaną scieżkę i udało się to polutowac
czekam na diody do licznika i jak dotrą to odrazu biorę się do wykręcania i sprawdzania czy gdzieś nie ma przejścia obym znalazł jakaś przerwaną scieżkę i udało się to polutowac
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
a co jesli kolejny tez bedzie miał scierzki wypalone?
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
-
- Użytkownik
Witam!
I jak? Udało się naprawić licznik? Bo mam podobny problem. Wskazówka dochodzi do pionu i zaczyna migać dioda temperatury. Opadnie lekko i przestaje migać. Stawiam, że też coś z licznikiem nie tak.
I jak? Udało się naprawić licznik? Bo mam podobny problem. Wskazówka dochodzi do pionu i zaczyna migać dioda temperatury. Opadnie lekko i przestaje migać. Stawiam, że też coś z licznikiem nie tak.
marko125-90, jak nie masz czujnika płynu to podaj masę na pin który za to odpowiada chyba 8 ? niepamiętam
- Radzio0018
- Użytkownik
Ktoś kiedyś pisał , że wystarczy podać masę na pin 2 jeżeli się nie mylę , ale to chyba jest bardziej "oszukanie licznika" niż naprawa . Jednak zawsze coś .
Witam i dalej lipa wczoraj jak po pszejechaniu 10 km syanełem to w zbiorniczku było za mło plynu ale jak odkreciłem korek zasało powietsze i stan wrucił ??niewiem co szukac dolałem troche płynu ale rano znowu mi to zrbił gdzie ginie płyn POMOCY?
Witam ogarnełem to podrapałem te druty dolałem troche płynu wyzej maximum ,odpowietrzyłem układ i narazie jest git ,tylko pytanie gdzie ten płyn wybył jak nigdzie nie wyleciał?