Kostka i lampki na zegarach

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Tw1nS
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Tw1nS » pt sie 24, 2012 09:01

Moja zagwozdka dotyczy tego, czy w moim golfiku (1.4 16V 99r.) jest coś takiego jak brzęczek od pasów ... Od początku ... Wczoraj zajrzałem pod siedzeniem i ujrzałem kilka kostek a właściwie to jedną wpiętą, od której przewody idą najprawdopodobniej gdzieś w kierunku siedzenia kierowcy ... Pozostałe sloty są wolne, do czego mogą one służyć ? Pod siedzeniem pasażera natomiast mam jakieś zaizolowane kabelki, których również nie mogę odgadnąć do czego mogą służyć ... Dodam, że z przodu mam wystrzelone poduszki, i teraz zastanawia mnie to czy może to mieć związek z tym, że lampka od pasów gaśnie tuż po przekręceniu kluczyka i nie ma żadnego sygnału o nie zapiętych pasach ... Od razu w jednym temacie napiszę o światłach ... Z tego co wiem jeżeli światła są zapalone i kierowca wychodzi z samochodu również powinien być dźwięk, natomiast u mnie go nie ma ... Jaka może być tego przyczyna ?

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » pt sie 24, 2012 09:39

Poczytaj sobie o mikrostyku w zamkach drzwi, zimnych lutach - to jeżeli chodzi o brzęczyk świateł. Kabelki jakie masz pod fotelem to pewnie są od bocznych airbagów.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt sie 24, 2012 17:57

Kontrolka pasów...pewnie jest tylko aktywowana VAGiem a instalacji brak
Kabelki pod fotelem...jeżeli masz żółtą wtyczkę to jest to wtyczka od poduch w fotelu... dwa pozostałe miejsca to grzanie tyłków i elektryka regulacja fotela
Ostatnia sprawa poruszana setki razy na forum, przyczynę podał Kolega marcin7x5...wyszukiwarka poda więcej szczegółów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”