Nie równo pracuje i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od tygodnia mam pewien problem i narasta. Golf 3 1,4 rok 95.
Auto odpala idealnie ale po chwili szarpie spada z obrotów i gaśnie. Jak jadę niby jest oki ale dojadę do świateł chwilę postoję i znowu zaczyna szarpać i potrafi zgasnąć. Przy dodawaniu lekko gazu obroty najpierw spadają dopiero jak mocniej nacisnę to idą w górę. Przy obrotach powyżej 2000 słychać dziwne strzelania(jak z kapiszonów) mi się wydaję że gdzieś w miejscu kopułki i palca zapłonowego ( wyglądają oki ) ale strzela gdzieś w tej okolicy. Jutro rano mam jechać do rodziny na święta i mam straszne lęki że gdzieś zostanę więc bardzo proszę o szybką pomoc
Auto odpala idealnie ale po chwili szarpie spada z obrotów i gaśnie. Jak jadę niby jest oki ale dojadę do świateł chwilę postoję i znowu zaczyna szarpać i potrafi zgasnąć. Przy dodawaniu lekko gazu obroty najpierw spadają dopiero jak mocniej nacisnę to idą w górę. Przy obrotach powyżej 2000 słychać dziwne strzelania(jak z kapiszonów) mi się wydaję że gdzieś w miejscu kopułki i palca zapłonowego ( wyglądają oki ) ale strzela gdzieś w tej okolicy. Jutro rano mam jechać do rodziny na święta i mam straszne lęki że gdzieś zostanę więc bardzo proszę o szybką pomoc
Przewody i aparat do sprawdzenia oraz wymiany jeśli okaże się ,że w nocy po otwarciu maski widzisz tysiące iskierek skaczących tu i tam
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Zdejmij kopułkę i wyczyść palec papierkiem ściernym o drobnej ziarnistości ... Popatrz też , czy sama obudowa nie ma przepaleń - pęknięć ...
- JaskoDZA
- Gadatliwa bestia
Tak jest:) Czyyszczenie kopułki papierem ściernym powinno pomóc, też tak miałem kiedyś jak benzyniaka miałem:)
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=495084
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
Czyszczenie kopułki, palca, przepustnicy, filtra powietrza i kabinowego już wcześniej przerobiłem. Wczoraj jednak zauważyłem małą iskierkę z kabla od cewki do kopułki. Jutro będę sprawdzał mam nadzieję że to tylko to.
Od dłuższego czasu jeździłem tylko na benzynie ale postanowiłem sprawdzić i zatankowałem gazu i okazało się że wszystko jest w porządku. Więc to wszystko się dzieje tylko na benzynie. Macie jakieś propozycje ?
Wymieniłbym to co z benzyną jest związane .. Czyli filtr.. i zobaczył czy pompka nie przytkana ...
Często się zdarza ,że ludzie z LPG rzadko tankują benzynę i pompka ściąga cały ten syf z dna zbiornika ...
Często się zdarza ,że ludzie z LPG rzadko tankują benzynę i pompka ściąga cały ten syf z dna zbiornika ...