VW polo 1998/1999 6N, 1.4 AEX falujące obroty silnika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie mam prośbę po kurcze nie wiem juz co robic mam polo z 1998/1999 6N, silnik 1,4 AEX a mianowicie falują obroty na biegu jałowym ale tylko przy skecaniu kierownicą, nie wiem co już mam robić przepustnica wyczyszczona adaptacja przeprowadzona,, pompa wspomagania chodzi bez problemu jest płyn i nic nie cieknie,czujnik halla wporządku, sonda również ok, jak dam na maxa kierownicą w którąs stronę lewą lub prawą obroty szaleją i falują? jeśli moge prosić o jakąś podpowiedz bo juz nei wiem co mam robić z tym autem gdyż jest to uciązłiwe przy jeżdzie. Szukałem w wyszukiwanie są rózne przypadki ale nie ma ściśle jak mój prosze o pomoc bo juz nie wiem co robić bede wdzieczny pozdrawiam wszystkich Joker817....
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W jakim zakresie te obroty falują ?? Bo to, że jest skok obrotów przy max skręcie kierownicą jest normalne...
Dosyć mocno skaczą że aż prawie silnik ma sie wyłączyć i wracaj do normy jak sie kierownice skreci
To dość słaby silniczek, a pompa stanowi spore obciążenie. Obroty spadają nawet jak się delikatnie dobije do końca?
MK3 ADZ->AGU
Tak własnie dokładnie tak jest że nawet jak sie delikatnie dobija do końca kierownica obroty spadają, byłem u 3 mechaników i karzą jechać do elektryka ale co ma wspolnego elektryk z tym jak żaden z nich nie potrafi zdiagnozować co to jest jak wszystko w aucie dziala eh. Niemożliwe że jest to dosyć słaby silnik gdyż moj znajomy ma takie same polo 1.3 w benzynie ADX z 95 r i jak sie dobija kierownica w prawo lub w lewo minimalnie obroty spadają a u mnie szaleją jak głupie. Prosze o dalszą pomoc.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jeżeli w tym modelu wystepuje czujnik cisnienia na pompie wspomagania to sprawdz go.
Postaram się to zrobić ale nie wiem nawet jak sie za to zabrać eh co za uparte auto