Masa, digijet ?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
peniek87
Nowicjusz
Nowicjusz

Masa, digijet ?

Post autor: peniek87 » wt kwie 09, 2013 12:01

Witam

Najprawdopodobnie mam problem z masą. Sprawa wygląda tak: auto jeździło bez problemu, pojechałem do pracy i wszystko chodziło, po pracy (8 godzin)wsiadam, kręcę i nic. Po przekręceniu kluczyka zero odzewu jedynie lampki przygasają i słychać cykanie w przekaźniku nr 53. Ładowałem akumulator przez całą noc, wkładam i silnik kręci ale pompa paliwa nie podaje paliwa, nie słychać w ogóle żeby chodziła, a zawsze po przekręceniu słychać było z 3sek jak działała i odpalało.
Gdzie znajdę masy? Z tego co wiem to są w trzech miejsach i co może być przyczyną ?

Golf II, 1.3NZ wielopunkt, wersja cl, rok 1989

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Masa, digijet ?

Post autor: Paweł Marek » czw kwie 11, 2013 20:10

to może zanim zaczniesz myśleć o braku masu sprawdź podstawy w kolejności bezpiecznik pompy, przekaźnik , sama pompa, i dokładniej się przysłuchaj czy obie pompy nie chodzą czy tylko jedna z nich. Z masami główny problem jest taki że urywają się te do sterownika silnika, sa dwie i wtedy po sterowniku za jakiś czas - jedna do silnika druga do nadwozia

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”