schemat centralki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrzej2008
- Użytkownik
schemat centralki
Witam, czy kotś potrafił by opisać ,które przewody do czego.Dostałem centralkę zamka i chciałem zamontować do mk3, ale nie posiadamam schematu.Nie znam firmy , może ktoś posiada taką.Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
schemat centralki
czarny masa, czerwony + , resztę sprawdzisz miernikiem , zielony i niebieski to chyba sterowanie zamkien
- andrzej2008
- Użytkownik
schemat centralki
słychać przekaźniki jak naciskasz pilota ? sprawdz co jest na białym i brązowym i dobrze jak byś wrzucił zdjęcie elektroniki z dwóch stron
schemat centralki
Czarny-masa
czerwony plus
brązowy-kierunkowskaz(prawy)
zielono/czarny wyjscie na moduł domykania drzwi(o ile jest)
brązowy-kierunkowskaz(lewy)
zielony- impuls masy 0,5
różowy-plus syrenki czyli czerwony w syrenie
niebieski drzwi+/ fiolet(-) sprawdz opis przewodów ja mam tu problem bo mój sterownik jest sterowany plusem i jak podłączam dwa kable pod jeden mikrostyk w drzwiach to alarm warjuje ale dziś to sprawdzę bo najprawdopodobniej musi być jeden przewód na jeden mikrostyk a ja podłączałem dwa i to jest przyczyna warjowania alarmu
pomarańćzowy hamulec stop(+)
żółty tu wpinam przekaźnik który odcina obwód
biały +12v po zapłonie
I to by było na tyle jeśli chodzi o ja pracuje na schemacie stig.pl
czerwony plus
brązowy-kierunkowskaz(prawy)
zielono/czarny wyjscie na moduł domykania drzwi(o ile jest)
brązowy-kierunkowskaz(lewy)
zielony- impuls masy 0,5
różowy-plus syrenki czyli czerwony w syrenie
niebieski drzwi+/ fiolet(-) sprawdz opis przewodów ja mam tu problem bo mój sterownik jest sterowany plusem i jak podłączam dwa kable pod jeden mikrostyk w drzwiach to alarm warjuje ale dziś to sprawdzę bo najprawdopodobniej musi być jeden przewód na jeden mikrostyk a ja podłączałem dwa i to jest przyczyna warjowania alarmu
pomarańćzowy hamulec stop(+)
żółty tu wpinam przekaźnik który odcina obwód
biały +12v po zapłonie
I to by było na tyle jeśli chodzi o ja pracuje na schemacie stig.pl
http://img35.imageshack.us/img35/9276/vagc.jpg
- andrzej2008
- Użytkownik
schemat centralki
Przekaźniki słychać.Dziś nie dam rady sprawdzić i zrobić zdjęć.Modułu domykania szyb pewnie niema?
- andrzej2008
- Użytkownik
schemat centralki
Dubik ale kolega ma zupełnie co innego , ten sterownik był sprzedawany w komplecie z siłownikami
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... d6efc99c11" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... d6efc99c11" onclick="window.open(this.href);return false;
- andrzej2008
- Użytkownik