przy niskich temperaturach może nastąpić brak masy ... na Twoim miejscu bym sprawdził punkt masowy pod akumulatorem (2 obok siebie)Qto pisze:.to pytanie skąd sygnał błędu ??
Komputer pokazuje STOP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Komputer pokazuje STOP
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Komputer pokazuje STOP
wszystkie punkty masowe w dobrym stanie, jedynie na skrzyni biegów dawno nie badałem.grg474 pisze: bym sprawdził punkt masowy pod akumulatorem (2 obok siebie)
Komputer pokazuje STOP
Qto, masz taki problem jak ja miałem..opisałem go wyżej. Sprawdź dokładnie tą puchę nad akumulatorem. To w niej leży przyczyna. Jest słaby styk przewodu który jest powiązany z abs.Problem występował tylko w zimie, przy minusowych temperaturach. Jeżeli nie wierzysz, sprawdz sobie, jak błąd ten Ci wyskocz, poruszaj przewodem, który powiązany jest z abs w puszcze, wyłącz samochód i włącz. Błedu już nie będziesz miał i wszystko będzie CI śmigać jak ta lala. Do momentu kolejnego wyskoczenia błędu..
Komputer pokazuje STOP
no panowie dzieki za pomoc. Przyczyna nagłego przestania chodzenia silnika jest immobilizer. auto raz odpali raz nie.. imo jednym razem rozpozna kluczyk a innym nie. tak samo w czasie jazdy. poprostu imo sie rozłaczy dostanie bład i konie jazy tak jak by go ktos ukradł.
takze dzieki za rady. Pozdrawiam.
takze dzieki za rady. Pozdrawiam.
Komputer pokazuje STOP
hmmm - niemożliwe - jeździłem bez licznika - wystarczyło żeby na oryginalnym liczniku włączyć stacyjkę (immo załączyło - silnik odpalił) by potem silnik bezproblemowo pracował pomimo wyjętego licznika. Jak problem się znowu pojawi to pogadamy - chyba, że masz dodatkowy alarm, który odcina zasilanie to co innegoFafa1992 pisze:Przyczyna nagłego przestania chodzenia silnika jest immobilizer. auto raz odpali raz nie.. imo jednym razem rozpozna kluczyk a innym nie. tak samo w czasie jazdy. poprostu imo sie rozłaczy dostanie bład i konie jazy tak jak by go ktos ukradł.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Komputer pokazuje STOP
napisze jeszcze jak elektryk to całkowicie rozpracuje co było najwieksza przyczyna
Re: Komputer pokazuje STOP
A ja obstawiam na zasniedziale bezpieczniki w srodku auta. Audi mojej zony tak samo wariowalo i po wyczyszczeniu ich problem zniknal. Dlugo tez z tym walczylem ale sie udalo wkoncu.Fafa1992 pisze:napisze jeszcze jak elektryk to całkowicie rozpracuje co było najwieksza przyczyna
wykonuje profi polerke zapraszam kolegow
Komputer pokazuje STOP
no witam. główna przyczyna ze w czasie jazdy auto automatycznie zgasło był głowny komputer sterownika. no i elektryk zainstalował nowy ale moj golf stracił moc.. bo orginalnie jest to 115km.ale miał taka petarde ze szok lecz gdy został nowy załorzony komputer auto poprostu jest słabsze. czy w tym komputerze sterownika mozna zwiekszyc moc przez zwiekszenie jego przekazow?
jesli wiecie cos na ten temat mile widziane odpowiedzi. pozdrawiam
jesli wiecie cos na ten temat mile widziane odpowiedzi. pozdrawiam
Komputer pokazuje STOP
znaczy sie w ogole ma 115km ale był podkrecony na około 130km. dlatego jak został załorzony nowy kom.ma dalej moc seryjna 115km
Komputer pokazuje STOP
odradzam boxy oszukujące info z czujników .Fafa1992 pisze:czy w tym komputerze sterownika mozna zwiekszyc moc przez zwiekszenie jego przekazow?
Chcesz podnieść moc to masz tu trochę tematów jak zrobić to z głową i hamownią za odpowiednią kasę
Komputer pokazuje STOP
ni no własnie nie chce.. tylko chce sie dowiedziec czy to jest ten komputer odpowiedzialny za parametry ktore mowia jaka dawka paliwa w jakim momecie i powietrza ile. prosto mowiac czy on jest odpowiedzialny za moc w silniku?
Komputer pokazuje STOP
takFafa1992 pisze: tylko chce sie dowiedziec czy to jest ten komputer odpowiedzialny za parametry ktore mowia jaka dawka paliwa w jakim momecie i powietrza ile. prosto mowiac czy on jest odpowiedzialny za moc w silniku?
Komputer pokazuje STOP
ahaa no dobra to dzieki za odpowiedz. mam jeszcze malutkie pytanie czy ten komputer jest kazdy inny? znaczy sie czy 115 ma komputer do mocy 115km? a sto trzydziestka do 130km..?i czy jesli bym wzioł komputer od 130 to czy moge go zainstalowac w sto 115 i czy bedzie miał moc 130km? wiem troche mace ale poprostu jestem ciekawy tego bo nie mam o tym zielonego pojecia.