Wyświetlacz 1/2 fis podświetlenie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Mam pytanie co odpowiada za podświetlenie wyświetlacza komputera pokładowego (1/2 fis)? mam Mały irytujący problem... wsiadam rano czy to po południu w auto zimne nie nagrzane wyświetlacz jest ok po rozgrzaniu auta licznik zaczyna wyświetlać coraz słabiej tak jak bym przyciemniał podświetlenie regulacją ale nic nie dotykam... odstawiam auto na drugi dzień wsiadam jest ok po jakimś czasie zaczyna coraz gorzej pokazywać... dzieje się tak jak auto się nagrzeje... miał ktoś coś podobnego lub wie ktoś jak się z tym uporać?
pozdrawiam
Mam pytanie co odpowiada za podświetlenie wyświetlacza komputera pokładowego (1/2 fis)? mam Mały irytujący problem... wsiadam rano czy to po południu w auto zimne nie nagrzane wyświetlacz jest ok po rozgrzaniu auta licznik zaczyna wyświetlać coraz słabiej tak jak bym przyciemniał podświetlenie regulacją ale nic nie dotykam... odstawiam auto na drugi dzień wsiadam jest ok po jakimś czasie zaczyna coraz gorzej pokazywać... dzieje się tak jak auto się nagrzeje... miał ktoś coś podobnego lub wie ktoś jak się z tym uporać?
pozdrawiam
Odp: Wyświetlacz 1/2 fis podświetlenie...
Wyświetlacz ci pada. Poczytaj na necie jest dużo na ten temat nawet na forum. Jeśli chcesz by było lepiej to wyświetlacz do wymiany tylko w cenie wyświetlacza kupisz drugi licznik więc kwestia wyboru.
Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2
-
- Nowicjusz
szukałem i coś znalazłem ale nie pisało nic konkretnie... to mnie nie pocieszyłeś... może jednak da się to jakoś uratować? w końcu działa ok tylko po rozgrzaniu się biedak męczy i słabo wyświetla...
P.S. znalazłem temat na forum ale linki nie działają już... le też wyczytałem że zanika całe podświetlenie jak i tylko napisy wyświetlane mi zanikają napisy trochę... ktoś pisał o jakiejś paście termoprzewodzącej ktoś coś wie? może ktoś robił takie coś?
P.S. znalazłem temat na forum ale linki nie działają już... le też wyczytałem że zanika całe podświetlenie jak i tylko napisy wyświetlane mi zanikają napisy trochę... ktoś pisał o jakiejś paście termoprzewodzącej ktoś coś wie? może ktoś robił takie coś?
dokładnie - moja rada - spisz numer licznika jaki masz i ci coś znajdziemy na jego miejsce za odpowiednia małą kasęAdek99 pisze:Wyświetlacz ci pada.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
najtaniej narazi ewidzę tu http://allegro.pl/licznik-zegar-vw-golf ... tabsAnchor ewentualnie jest inny w radomiu za 69 nr 1J0 920 821A ale.. trzeba by mieć go w łapach + ewentualnie edycja epromu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Nowicjusz
a np kupno jakiegoś taniego anglika i podmiana samego fisa wchodzi w grę? mój licznik jest wyskalowany do 220 a ten do 260 nie będzie to w niczym przeszkadzać?
kupno i podmian atarcz/epromu tak - podmiana fisa to bez sensu. Pytanie za 100 punktów - skąd jesteś, czy masz możliwość odczytu/wgrania epromu licznika itede.lewy201333 pisze: kupno jakiegoś taniego anglika i podmiana samego fisa wchodzi w grę?