Witam wszystkich
Jestem tutaj calkowicie nowy ( po latach nerwow z francuzami kupilem niemca )wiec nie bijcie od razu
Problem mam nastepujacy, w moim bolidzie Vw Golf iii 2.0 8v poprzedni wlasciciel odcial calkowicie sonde z ktorej dyndaja sobie kabelki jak flaga na wietrze, wchodzac pod samochod zobaczylem owa usterke i zabralem sie do proby podlaczenia jej tak jak ma byc i... niestety nic z tego. Sonda cztero kabelkowa dwa biale szary i czarny, natomiast z komputerka zwisaja niestety jakies niespotykane przy sondach kolory m.in zielony i niebieski, jutro dam foto... jak by ktos mogl pomoc bede wdzieczny
Golf iii 2.0 8v podpiecie sondy, nieoryginalne kable?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dwa białe grzałka sondy,szary masa sondy i czarny sygnał.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Paweł Marek
- V.I.P.
HadesBtm, podaj typ silnika (2E czy nowszy ADY, AGG) oraz czy jest LPG i której generacji
do 2E ma w ostatnim moim poscie http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?p=238269" onclick="window.open(this.href);return false;
do 2E ma w ostatnim moim poscie http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?p=238269" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Golf iii 2.0 8v podpiecie sondy, nieoryginalne kable?
Witam ponownie...
Kolego Paweł Marek- moj motorek to 2E i jest lpg ii-giej generacjii z przelotowym krokowcem bo mam blosa
Kolego Norek 111 Jakie kolory są w sondzie i do czego slłużą wiem natomiast problem jest z kablami wychodzacymi z ecu bo tam sa:
*zielony
*dwa szaro-żółte (wydaje mi sie ze z grzałki)
*czarno-żółty
We wtorek dopiero przyjdzie kabelek od viakena to bede mogl podlaczyc vaga, a tak zdaje sie na wasze doswiadczenie.
Dodam ze silnik po swapie z 1.8 na 2.0 8v niestety nie wiem jaki silnik byl wczesniej tylko znam pojemnosc (z dowodu )
Kolego Paweł Marek- moj motorek to 2E i jest lpg ii-giej generacjii z przelotowym krokowcem bo mam blosa
Kolego Norek 111 Jakie kolory są w sondzie i do czego slłużą wiem natomiast problem jest z kablami wychodzacymi z ecu bo tam sa:
*zielony
*dwa szaro-żółte (wydaje mi sie ze z grzałki)
*czarno-żółty
We wtorek dopiero przyjdzie kabelek od viakena to bede mogl podlaczyc vaga, a tak zdaje sie na wasze doswiadczenie.
Dodam ze silnik po swapie z 1.8 na 2.0 8v niestety nie wiem jaki silnik byl wczesniej tylko znam pojemnosc (z dowodu )
Jeżdzę klasykiem, gardzę plastikiem
- Paweł Marek
- V.I.P.
takie kolory nie są mi znane z mojego 2E, możesz próbować dotrzeć do wtyczki sterownika silnika i zobaczyć do których styków te kable dochodzą, możesz wziąć miernik zapalić silnik i próbować dojść co jest co , w dwóch bedzie masa w tym jedna do grzałki, w jedym najważniejszym sygnałowym sterownik silnika podstawi zdaje się napięcie 0.45volt, czwarty to plus po zapłonie zasilający grzałkę. Z tym że ryzyko byłoby się pomylić z tymi dwoma masami, nie wiem jakby sie to skończyło.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam, proby podlaczenia = fiasco
Chyba sonda padla, mam jeszcze jedna to zbadam to ponownie ale rece juz opadaja
Chyba sonda padla, mam jeszcze jedna to zbadam to ponownie ale rece juz opadaja
Jeżdzę klasykiem, gardzę plastikiem