alternator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
alternator
Witam
Czy ktoś ma pojęcie co to za alternator?
Jaki jest jego numer?
Czy warto się bawić w wymienianie komutatora czy lepiej znaleźć sprawną używkę?
Silnik w moim Golfie to 1.8
Czy ktoś ma pojęcie co to za alternator?
Jaki jest jego numer?
Czy warto się bawić w wymienianie komutatora czy lepiej znaleźć sprawną używkę?
Silnik w moim Golfie to 1.8
-
- VWGolf.pl Killer
alternator
raczej szukał bym używki lub nowego używany około 50zł a nowy 150 - 200zł może pasować też od 1.6d albo 1.3 ale musisz sprawdzić mocowania
alternator
Witam
Nie mam tylko pojęcia jaki on ma prąd ładowania. Skłaniam się raczej do 65 A ale pewności nie mam.
Poza tym wszystkie, które znajduję, mają inaczej zrealizowaną wtyczkę. U mnie jest na plastikową kostkę a we wszystkich, które widzę, jest coś takiego (M8 B+ M5 D+). Złącza są osobno.
Gdybym znał ten cholerny numer byłoby pewnie łatwiej no chyba że przeróbka z tej plastikowej kostki na te osobne złącza nie jest trudna.
Nie mam tylko pojęcia jaki on ma prąd ładowania. Skłaniam się raczej do 65 A ale pewności nie mam.
Poza tym wszystkie, które znajduję, mają inaczej zrealizowaną wtyczkę. U mnie jest na plastikową kostkę a we wszystkich, które widzę, jest coś takiego (M8 B+ M5 D+). Złącza są osobno.
Gdybym znał ten cholerny numer byłoby pewnie łatwiej no chyba że przeróbka z tej plastikowej kostki na te osobne złącza nie jest trudna.
-
- Użytkownik
alternator
griev82, poszukaj wg rocznika i typu silnika i mocowania dane alternatorów sa opisane
http://www.4start.eu/alternator-volkswa ... -2518.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.4start.eu/alternator-volkswa ... -2518.html" onclick="window.open(this.href);return false;
alternator
Alternator kupiony od miejscowego szrotownika. 25 zł, a tyle radości : ) Rozłożony, wyczyszczony, przesmarowane łożyska, założony i furczy.
Można temat zamknąć.
: )
Można temat zamknąć.
: )