Krokowy brak reakcji.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

naresss
Mały gagatek
Mały gagatek

Krokowy brak reakcji.

Post autor: naresss » pn sie 19, 2013 23:54

Witam was serdecznie. Borykam się z problemem obrotów w moim golfiku , mianowicie silniczek krokowy w ogóle nie reaguje. Wymienilem czujnik temperatury podmieniałem 3 komputery oraz dziś kupiłem nowego krokowca który to też nie reaguje. Jak myślicie co mogę jeszcze sprawdzić jakie kable , bezpieczniki , może coś innego. Pozdrawiam ,wszelkie sugestie mile widziane. Oczywiście bez silniczka krokowego nie mogę ustawić obrotów. Gdybym nawet ustawił benzynę , to na gazie auto by gasło, tym bardziej ,że golfik jest w automacie, kiedy wrzucam drive auto nie może gasnąć na co nie pozwoliłby krokowiec. Inaczej muszę trzymać gaz i hamulec na światłach aby trzymać obrtoty co jest czasem niebezpieczne.

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

Krokowy brak reakcji.

Post autor: Radzio0018 » wt sie 27, 2013 13:55

Posprawdzaj przewody obok silniczka krokowego. U mnie były problemy z silniczkiem a okazało się że w izolacji , po lewej stronie silniczka, 1 przewód został jakimś cudem przerwany i wyglądało to tak jakby silniczki były niesprawne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”