Brak postojówki przy dobrej żarówce.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie,
Szukałem i nigdzie tego samego problemu nie znalazłem
Od wczoraj świeci się kontrolka przepalonej żarówki i nie mam prawej postojówki. Ambaras polega na tym ,że żarówka jest dobra. Wczoraj wsadziłem 4 nowe żarówki.
Żadna nie zaświeciła .
Podpowiedzcie mi proszę od czego powinienem zacząć sprawdzanie. Kable siedzą i nie są pozrywane , nadłamane itd.
Szukałem i nigdzie tego samego problemu nie znalazłem
Od wczoraj świeci się kontrolka przepalonej żarówki i nie mam prawej postojówki. Ambaras polega na tym ,że żarówka jest dobra. Wczoraj wsadziłem 4 nowe żarówki.
Żadna nie zaświeciła .
Podpowiedzcie mi proszę od czego powinienem zacząć sprawdzanie. Kable siedzą i nie są pozrywane , nadłamane itd.
BRAK postojówki przy DOBREJ żarówce.
Przyznam się ,że nie.
Byłem przekonany ,że bezpiecznik odpowiada za 2 żarówki na raz a nie pojedyńcze.
Byłem przekonany ,że bezpiecznik odpowiada za 2 żarówki na raz a nie pojedyńcze.
Teoretycznie podział jest na strony lewa i prawa ale sprawdzenie na pewno nie zaszkodzi. Jeśli nie bezpieczniki to sprawdź czy dochodzi napięcie do kabla oraz czy ewentualnie jest napięcie między +12 żarówki a budą samochodu. Może nie być np. masy.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
trzeba wziąć pod uwagę, że np. przy braku styku w oprawce po chwili bord odcina prąd i miernikiem sie juz nie sprawdzi nic, trzeba to zrobić zaraz po włączeniu świateł
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
sprawdź miernikiem czy na kablu zasilającym pojawia się +12V, musisz to zrobić z pomocą drugiej osoby bo sam nie zdążysz, może plastikowa oprawka jest sparciała
Czesć,
1. Na mierniku nie pojawia się 12v
2. Bezpieczniki całe.
3. Podjechałem do elektryka to powiedział "łuuuu....to trza auto zostawić na cały dzień..". Tak, i będę piechotą lataŁ)
Panowie. Jakieś pomysły. A może kogoś z podlasia znacie godnego polecenia? W ogóle VAGiem da się coś tutaj zweryfikować?
1. Na mierniku nie pojawia się 12v
2. Bezpieczniki całe.
3. Podjechałem do elektryka to powiedział "łuuuu....to trza auto zostawić na cały dzień..". Tak, i będę piechotą lataŁ)
Panowie. Jakieś pomysły. A może kogoś z podlasia znacie godnego polecenia? W ogóle VAGiem da się coś tutaj zweryfikować?
No i problem rozwiązany. Gdzieś przypadkiem wyczytałem ,że wymiana postojówek na nóweczki z pudełeczka może rozwiązać problem. Ale po wymianie dobrze by było przez godzinę nie odpalać auta.
I rano dzisiaj odpaliłem. Kontrolka przepalonej żarówki zgasła , zapaliła się i znowu zgasłą na stałe. A postojówki się pojawiły
Dodam ,że te postojówki działają. Sprawdziłem je w drugim aucie.
Więc temat do zamknięcia.
I rano dzisiaj odpaliłem. Kontrolka przepalonej żarówki zgasła , zapaliła się i znowu zgasłą na stałe. A postojówki się pojawiły
Dodam ,że te postojówki działają. Sprawdziłem je w drugim aucie.
Więc temat do zamknięcia.