Jakie żarniki do hella MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam. Dziś zakupiłem oryginalne lampy hella do golfa 4. Chciałbym przerobić je pod zestaw HID i teraz pytanie czy kopić zestaw pod standardową żarówkę D2S???? I czy zapłonniki wewnątrz nich działają tylko z oryginalnymi przetwornicami?????
Re: Jakie żarniki do hella MK4
Witam,
Sam przerabiałem ten temat.
Odradzam takie rozwiązanie z kilku powodów, lampy są przystosowane do odpowiedniej żarówki, będziesz ślepił ludzi po oczach zwłaszcza w nocy i podczas dużych opadów deszczu. Podczas występowania mgły sam siebie będziesz oślepiał, ponieważ te lampy będą świecić w niebo.....
Pomijam fakt zabrania dowodu rejestracyjnego, mandatu, i wizyty na stacji diagnostycznej,
Ponad to po jakimś czasie dojdzie do zmatowienia odbłyśnika w lampie ponieważ, palnik xenonowy wytwarza promienie UV podczas świecenia. Różne opinie słyszałem na temat hidów, ale częstym przypadkiem jest ich krótka żywotność, oraz wprowadzanie zakłóceń w instalacji elektrycznej, szumy w radiu lub cb.
Jeśli będziesz miał kolizję czego oczywiście nie życzę a poszkodowana osoba się kapnie lub policja, cała wina spadnie na ciebie a co gorsze firma ubezpieczeniowa nie zapłaci za szkodę spowodowaną przez Ciebie,
Nie gniewaj się za szczerość, w ori lampach przychodzi D2S do tego starter i przetwornica nie będziesz miał miejsca aby upchnąć to wszystko do tej lampy.
W odpowiedzi na twoje pytanie Hid robi różnego rodzaju żarówki, tzn. jak w lampie masz H7 to kupujesz HID H7. Sprawa bardzo prosta.
Ja kupiłem używane lampy Boscha ori xenon do tego spryski lamp i teraz jeszcze muszę założyć poziomowanie lamp.
To jest najlepsza alternatywa na posiadanie xenonu. za taki kpl zestaw zapłaciłem na giełdzie w Gliwicach 1000zł uzbrojone kpl. lampy wraz ze spryskami.
Pozdrawiam,
Maciej
Sam przerabiałem ten temat.
Odradzam takie rozwiązanie z kilku powodów, lampy są przystosowane do odpowiedniej żarówki, będziesz ślepił ludzi po oczach zwłaszcza w nocy i podczas dużych opadów deszczu. Podczas występowania mgły sam siebie będziesz oślepiał, ponieważ te lampy będą świecić w niebo.....
Pomijam fakt zabrania dowodu rejestracyjnego, mandatu, i wizyty na stacji diagnostycznej,
Ponad to po jakimś czasie dojdzie do zmatowienia odbłyśnika w lampie ponieważ, palnik xenonowy wytwarza promienie UV podczas świecenia. Różne opinie słyszałem na temat hidów, ale częstym przypadkiem jest ich krótka żywotność, oraz wprowadzanie zakłóceń w instalacji elektrycznej, szumy w radiu lub cb.
Jeśli będziesz miał kolizję czego oczywiście nie życzę a poszkodowana osoba się kapnie lub policja, cała wina spadnie na ciebie a co gorsze firma ubezpieczeniowa nie zapłaci za szkodę spowodowaną przez Ciebie,
Nie gniewaj się za szczerość, w ori lampach przychodzi D2S do tego starter i przetwornica nie będziesz miał miejsca aby upchnąć to wszystko do tej lampy.
W odpowiedzi na twoje pytanie Hid robi różnego rodzaju żarówki, tzn. jak w lampie masz H7 to kupujesz HID H7. Sprawa bardzo prosta.
Ja kupiłem używane lampy Boscha ori xenon do tego spryski lamp i teraz jeszcze muszę założyć poziomowanie lamp.
To jest najlepsza alternatywa na posiadanie xenonu. za taki kpl zestaw zapłaciłem na giełdzie w Gliwicach 1000zł uzbrojone kpl. lampy wraz ze spryskami.
Pozdrawiam,
Maciej
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzieki za opinie lecz trochę musze sie z Tobą nie zgodzić co do tego co napisałeś... w kwestii żywotności to ok, ale jeśli chodzi o zmatowienie to chyba każda żarówka xenonowa ma wysoką temp "pracy"... jeśli założe do nich Hida 4300-6000 to nie ma prawa być inaczej ,gdyż każda żarówka będzie oddawać ciepło... Mam zamiar zamontować spryskiwacze wiec czy policja będzie wyjmować mi żarówki i patrzeć czy sa oryginalne czy nie???? a na przegladzie tak robią???? Moga sie doczepić na przegladzie do poziomowania jesli go nie będzie, ale sam nie wiem czy ktoś miał z tym problemy.... I własnie myśle nad rozwiązaniem lamp ori z soczewką bo wiem że tysiące seryjnych lamp, które jeżdza po drogach z Hidami to świeca w każda strone jak wyżej napsiałeś ale soczewka jest chyba po to by skupiać te światło;) co do ceny którą zapłaciłeś to naprawdę ciezko dopasć takie lampy w dobrym stanie i takim wyposazeniu ze spryskami....