VW Bora zablokowane tylne drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam problem z drzwiami w borze które się zablokowały są to drzwi tylne prawe drzwi są zaryglowane silniczek w zamku się nie uruchamia. Ciągnięcie za wewnętrzną jak i zewnętrzną klamkę nic nie daje.Prawdopodobnie spalił się silniczek w tych drzwiach bo napięcia we wtyczce przy słupku prawidłowe podłączałem też zasilanie bezpośrednio na wtyczkę w zamku i żadnej reakcji.Zdemontowałem już boczki drzwi więc mam dostęp do zamka ale jak go otworzyć nie niszcząc zamka pewnie jest jakiś sposób a jeżeli trzeba niszczyć to jak się do tego zabrać ?
-
- Użytkownik
witam jarekb_2006, luknij w temat
viewtopic.php?t=135786" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=135786" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: VW Bora zablokowane tylne drzwi
Niestety na razie niewiele mi to pomogło bo nie wiem jaką zapadkę podważyć próbowałem wszelkich sposobów ale nic nie puszcza.Jak kupię nowy zamek to rozwalę obudowę wysypię cały środek i może wtedy otworzę szkoda bo mam częściowo sprawny zamek od drzwi przednich i może silniczek by spasował no chyba że jeszcze ktoś ma sposób na otwarcie tego zamka.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
jarekb_2006, niekoniecznie musiał się spalić silniczek - przerabiałem już temat, gdzie po prostu zablokowała się zapadka i silnik mimo podania napięcia nie mógł się ruszyć.
-
- Nowicjusz
Re: VW Bora zablokowane tylne drzwi
Zamek wreszcie działa tak jak pisałem zakupiłem zamek używkę nawet tanio jak na orginał bo za 40 zł i rozpołowiłem ten w samochodzie po czym wywaliłem z niego mechanizmy .Dopiero po takim zabiegu otworzyłem drzwi bez większych problemów silnik w starym zamku nie działał mimo podłączenia napięcia bezpośrednio na jego styki.