w tych "automatach" są trzy kabelki...masa i dwa plusy, jeden plus załącza przekaźnik a drugi rozłączagrg474 pisze:czytając to dochodze do wniosku że masz 3 przewody w urządzeniu które wymaga 2
Zapłon stacyjki = światła do jazdy dziennej.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: Zapłon stacyjki = światła do jazdy dziennej.
mam zestaw bez przekaźników, a jakie by dokupić by to śmigało
Qto, tak, wiem - ale dużo osób powie, że po co mu przekaźnik skoro ma automat
może ktoś dokładnie napisać jak podłączyć się do tych postojowek ? mam ten kabelek tylko gdzieś do nich połączyć ?
nie mam żadnych kostek ani bezpieczników.
caly zestaw jaki mam to to :
proszę o pomoc
nie mam żadnych kostek ani bezpieczników.
caly zestaw jaki mam to to :
proszę o pomoc
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ale co tu opisywać ?? odizolować przewód od postójówki i dolutować ten co ledów...albo przeciąć i sztukować - jak woliszkamilx94 pisze:może ktoś dokładnie napisać jak podłączyć się do tych postojowek ?
a nie musze mieć żadnych kostek ani dodatkowych bezpieczników ?
i jak podpiąć ten kabel do skrzynki w aucie ? do tego zapłonu. wiem gdzie jest, ale czy jakoś zachaczyć ten kabelek czy coś dorobić ?
sorry, że tak pytam, ale jestem laikiem.
i jak podpiąć ten kabel do skrzynki w aucie ? do tego zapłonu. wiem gdzie jest, ale czy jakoś zachaczyć ten kabelek czy coś dorobić ?
sorry, że tak pytam, ale jestem laikiem.
dobra, podłączyłem wszystko , ale nie mogę podłączyc kabla do plusa do postojówek. w postojówkach mam brązowy i żółto-fioletowy kablel i plus jest w żółto-fioletowym.
i teraz jak ten kabel tam podłączyć/wcisnąć ? nie wiem czy można te kabelki wyciągnąć z tych postojówek, nie rwałem na chama.
pozostało jeszcze tylko znaleźć kabel od stacyjki. Nie bardzo wiem jak go zlokalizować, słyszałem że znajdę go gdzieś pod maska w okolicy akumulatora.
Proszę o pomoc w podłączeniu tego kabelka (nie znam sie na elektryce wiec prosiłbym o opis jak dla blondynki
Z góry dziękuje
i teraz jak ten kabel tam podłączyć/wcisnąć ? nie wiem czy można te kabelki wyciągnąć z tych postojówek, nie rwałem na chama.
pozostało jeszcze tylko znaleźć kabel od stacyjki. Nie bardzo wiem jak go zlokalizować, słyszałem że znajdę go gdzieś pod maska w okolicy akumulatora.
Proszę o pomoc w podłączeniu tego kabelka (nie znam sie na elektryce wiec prosiłbym o opis jak dla blondynki
Z góry dziękuje