[Polo 6n] niedziałający centralny zamek.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pro100
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pro100 » pn wrz 15, 2014 14:12

Witam,

Kilka dni temu coś się stało z centralnym zamkiem w polówce :glare:, wszystko stało się w przeciągu jednego dnia. Najpierw drzwi się normalnie zamykały jak i otwierały z tą różnicą, że pompka dłużej pompowała powietrze. Teraz drzwi się w ogóle nie zamykają, natomiast pompka buczy dalej (po pewnym czasie przestaje). Nasłuchiwałem przy drzwiach czy nie ma syczenia które mogło by być spowodowane nieszczelnością układu ale nic takiego nie dosłyszałem (oczywiście podczas pracy pompki). Sprawdzałem też fizycznie (nie wiem czy w dobry sposób) podczas pracy pompki zamykałem rygielki w każdych z drzwi i pompka reagowała na zamykanie (po prostu wydawała inny dźwięk). Gdy zatkam otwór w pompce przez który pompuje się powietrze (w trakcie jej pracy) pompka momentalnie cichnie.

Podmieniałem też pompkę sytuacja nie uległa zmianie. Bezpieczniki sprawdzone.

Być może macie jakieś pomysły co to może być?

Polo jest 5d.

Pozdrawiam

Obrazek

Był mk3 1.4 8V CL
Jest mk3 .:R32

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn wrz 15, 2014 15:08

przelecieć wszystkie wężyki i połączenia - ucieka ci ciśnienie co sam zauważyłeś

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”