Problem objawia się tym, że rozrusznik nic nie kręci. Akumulator jest sprawny i ładuje jak należy (sprawdzanie miernikiem).
Aby ruszyć z miejsca ratowałem się kablami i o dziwko odpalił natychmiast. Po odpaleniu można go gasić i zapalać 100 razy i problem nie "nawraca".
Zdarzyło mi się to 3 razy w przeciągu tygodnia. Zdarzenia miały miejsce po zaparkowaniu auta na mieście czy na podwórku, przy czym zaznaczam, że zrobiłem wcześniej trasy ok. 50 kilometrów. Auto stało zaledwie ok. 15 min od zgaszenia i próby jego odpalenia.
Problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpaleniem
A nie wyskakują Ci kontrolki na desce rozdzielczej lub nie wyłącza się radio przy włączeniu świateł na wolnych obrotach?
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z odpaleniem
Nic z tych rzeczy wszystko gra. Parę razy zdarzyło mi się zostawić włączone CB, czy CB + radio ustawione nie za głośno na parę godzin czy noc i akumulator nigdy się nie rozładował.
Sam proces odpalania auta jest tak jak powinien, działają światła, radio cała elektryka. Natomiast po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, tylko czasami jakieś trzeszczenie z deski rozdzielczej, a tak to nic nie kręci.
Sam proces odpalania auta jest tak jak powinien, działają światła, radio cała elektryka. Natomiast po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, tylko czasami jakieś trzeszczenie z deski rozdzielczej, a tak to nic nie kręci.
Problem z odpaleniem
podmienić kostkę stacyjki, sprawdzić punkty masowe oraz sprawdzić/wyczyścić papierem ściernym końcówkę kabla przykręconego do rozrusznika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt: