Licznik z Golfa III do Golfa 2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a po co tu zdjęcia robić, kolor przewodów może być różny, bo ktoś coś rzeźbił itp, wtyczki mają numerki dojrzysz je, górny rząd ma 1 i 14 a dolny 15 i 27, bierzesz schematy i porównujesz, a jak nie dasz rady tego ogarnąć to oddaj do elektryka bo coś rozpieprzysz
tu masz pinout z golfa III http://obrazki.elektroda.pl/3492791500_1349715354.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a z golfa II to już ci podali, widzę, że pinout jest taki sam, to skoro ci ten z golfa II działa a ten z trójki nie, to albo jest uszkodzony, albo wtyczkę za słabo wciskasz, ona musi wskoczyć na ten zatrzask
tu masz pinout z golfa III http://obrazki.elektroda.pl/3492791500_1349715354.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a z golfa II to już ci podali, widzę, że pinout jest taki sam, to skoro ci ten z golfa II działa a ten z trójki nie, to albo jest uszkodzony, albo wtyczkę za słabo wciskasz, ona musi wskoczyć na ten zatrzask
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Hubi No właśnie ten z golfa 2 normalnie wszystko działa a jak podłącze z 3 to swieci olej i woda i prawy kierunek świeci i piszczy a zegary są dobre po sprawdzałem na stole . będę próbował az znajdę błąd najpierw podłacze piny tak jak na stole i zobacze co sie bedzie działo i po kolei następnę będę wpinał
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Koledzy Problem z głowy wszystko działa winom był pin nr 5 czyli masa a w golfie miałem tylko masę w pinie 3 połączyłem pin 3 z 5 i wszystko gra Wszystkim dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Radzio0018
- Użytkownik
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Nom nie zauważyłem tego kabelka Radzio0018 wielkie dzieki za pomoc Teraz tylko jeździć wyszło naprawdę Fajnie Jutro wrzucę fotkę Jak mi wyszedł Swap
w MK II też jest w pinie 5 masa, ktoś musiał tam wcześniej rzeźbić i ją wykasować ważne, że już all działa
- Radzio0018
- Użytkownik
Hubi14 , nie koniecznie . W moim nie było tam masy a miałem oryginalną wiązkę .
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Tak jak u mnie tez mam orginalną wiazkę i nic nie grzebał tam bo bym widzuał :D
Panowie mam problemik mam stara instalacje a licznik z golfa 3 podpielem według schematu i na wyciągniętym kluczyki pokazuje zegarek i przebieg po przeleceniu zaswieca się akumulator i grzanie świec po chwili grzanie znika więc jest ok ale w tym samym czasie ginie zegarek i przebieg i po odpaleniu już nic się nie święci ani obr nie dziala, podswietlanie zegarow działa kontrolka drogowa działa masakra
Jest: VW Golf II GTD 1.9 AAZ 75KM/150Nm@180KM/357Nm (TD04-13T-4 + Składak Arwama:11mm)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583227 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Było: VW Golf II TD 1.6 JR 70KM@120KM GovMod, TimingMOD, LDA*180, KKK24=1.4Bar
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583227 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Było: VW Golf II TD 1.6 JR 70KM@120KM GovMod, TimingMOD, LDA*180, KKK24=1.4Bar
Moge odkopać temat?otóż mam taki problem podłączyłem u siebie też zegary z mk3 VDO electronic i przy wyłączonym zapłonie pali sie przebieg i zegarek ale gdy wlacze zapłon to zegarek i przebieg gasnie i palą sie kontrolki oprócz ciśnienia oleju(przy wyłączonym silniku)tzn pali sie tylko grzanie świec i akumulator,gdy uruchomie silnik to reaguje tylko poziom paliwa i temperatura(ale grzeje wg licznika do max 75stopni)predkosciomierz nie dziala bo jeszcze nie mam impulsatora ale obrotomierz też mi nie działa wgl,i pozatym coś piszczy z przekaźników ale jak wlacze kierunek to przestaje ale jak wylacze to znowu błagam o pomoc
- Radzio0018
- Użytkownik
Tak,tez nie bylo i złączyłem z pinem 3 i pare błędów ustało tzn teraz juz normalnie przy uruchomionym silniku jest przebieg i zegar i cisnienie ,a co do kierunkowskazow to tez juz nie wyją bo uciąłem kabelek ktory byl od kierunkow ale potem podepne te kierunki pod kostke przy stacyjce zeby byl oddzielnie lewy i pray kierunek,problem jest dalej z obrotomierzem bo w kostce pin 10 jest podłączony a obrotomierz i tak nie działa
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kubfra, Nie będzie działał obrotomierz jak wstawiłeś licznik od TDI do TD... Musisz kupić od TD albo przerobić tego i będzie dobrze.
Czytalem ze sygnal do obrotomierza idzie z alternatora z wyjscia w,tylko ze u mnie w pinie 10 jest zielony kabel a w alternatorze są tylko niebieski na taką wtyczke i czarny na jednej srubie z grubym czerwonyn