Problem z podgrzewaniem tylnej szyby MK4

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

florek350
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: florek350 » pn gru 29, 2014 01:02

Witam,

Mam problem z podgrzewaniem tylnej szyby i lusterek. Podgrzewanie tylnej szyby działa, lusterek nie tu problemem mogą być spalone maty, natomiast po załączeniu grzania szyby po upływie pewnego czasu tj. 15-30 minut przepala się bezpiecznik, tak jakby nie działał jakiś przekaźnik grzania. Wiem, że taki przekaźnik nie istniej sam w sobie, ale może ktoś wie dokładnie jak to jest sterowane i gdzie może być problem?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn gru 29, 2014 09:48

Może nakieruje cię to - że włączenie grzania szyby - załącza też grzanie lusterek .... ( jeśli zamiast joysticka od regulacji lusterek masz 4 przyciski )
Skoro masz spalone maty - to tam szukałbym przyczyny ,,
Ile "A'" ma u Ciebie bezpiecznik od grzania

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

florek350
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z podgrzewaniem tylnej szyby MK4

Post autor: florek350 » pn gru 29, 2014 11:11

Bezpiecznik ma 20A, założenie większego powoduje jego stopienie. Próbowałem z odłączonymi lusterkami tj. odłączyłem przewody od lusterek i jest to samo. Gdzieś jest jakieś zwarcie ma ktoś jakiś pomysł gdzie może być ono zlokalizowane. Dodam, że auto posiada podgrzewanie płynu chłodzącego i dyszy spryskiwaczy. Dysze są lekko przytopione oraz "grzybki" nakładane na świece do podgrzewania płynu.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn gru 29, 2014 16:43

Zerknij tu viewtopic.php?f=140&t=438356" onclick="window.open(this.href);return false;

tu natomiast tematy o grzałkach .... viewtopic.php?f=140&t=445581" onclick="window.open(this.href);return false;

Popatrz na te bezpieczniki - przekaźniki .... czy nic tam pozwierane nie jest i nie grzeje ciągle

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”