problemy z zamkiem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problemy z zamkiem.
Witam, mam dziwny problem z zamkiem. Otóż posiadam 2 kluczyki od mojego mk4. Zazwyczaj używam tylko jednego z nich, drugi jest zastępczy no i się ostatnio przydał, użyłem go 2x i kolejny raz gdy użyłem już mojego normalnego kluczyka to zauważyłem, że coś jest nie tak. Centralny zaczął szwankować oraz podczas zamykania auta, nie mogłem przekręcić kluczyka, aby go wyjąć z drzwi. Diagnoza? domyślam się, że coś z wkładką? Potrzebna pomoc, rady.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problemy z zamkiem.
ale się rozpisałeś na temat problemu...Dzonio pisze:Centralny zaczął szwankować
no to trzeba wkładkę wyjąć i zobaczyć...Dzonio pisze:oraz podczas zamykania auta, nie mogłem przekręcić kluczyka, aby go wyjąć z drzwi. Diagnoza? domyślam się, że coś z wkładką?
problemy z zamkiem.
Wkładka się zużywa i zestaw kluczyk, bębenek, ząbki docierają się ze sobą. Kiedyś chciałem wyczyścić zamek żeby lepiej chodził ale efekt był taki że po złożeniu nie mogłem przekręcić klucza, ząbki nie trafiały już tak samo w wyżłobienia które powstały na obudowie bębenka. Nieużywany zapasowy klucz może być mniej zużyty i pozostawił zamek w innym położeniu.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
problemy z zamkiem.
Specjalnie na Qto lepiej opiszę problem. Co do spraw elektryki jestem kompletnym laikiem stąd tutaj mój post. Otóż zapominając kluczy z pracy, byłem zmuszony żeby skorzystać z drugiego, zapasowego kluczyka. Następnego dnia miałem już dostęp do mojego codziennego kluczyka więc zamierzałem korzystać z niego i tak zrobiłem. Dodam, że posiadam centralny lecz nie mam pilota. Wracając do tematu, to gdy ponownie użyłem codziennego kluczyka zauważyłem, że nie idzie go przekręcić w ten sam sposób, chodził wolniej, z lekkim oporem tak jakbym przekręcał pod wodą. Czasami otwierał on tylko drzwi kierowcy, a czasami kierowcy i pasażera (mam 3d). Kolejnego dnia zaczął działać normalnie, a podczas próby zamknięcia samochodu nie mogłem przekręcić już kluczyka żeby go wyjąć z zamka. Po kilku próbach w końcu się udało go wyjąć. Lecz problem się powtarza i w tym momencie muszę zamykać drzwi kierowcy od środka, od strony pasażera ponieważ inaczej nie załapuję. Dodam jeszcze, że przed momentem podczas otwierania samochodu otworzyły mi się szyby od strony kierowcy i pasażera. Nie wiem jak nazwać ten problem więc proszę o jakieś rady, wskazówki.
problemy z zamkiem.
Normalny objaw po przytrzymaniu kluczyka w pozycji otwierania , nastąpi otwarcie szyb , tak samo przy zamykaniu jak dłużej przytrzymasz ,domknie Ci wszystkie szyby. Co do blokowania się kluczyka , niestety pewnie wkładka kończy żywot, tak jak Ci już koledzy wyżej napisali .Można rozbierać wkładkę na czynniki pierwsze i kombinować , ale do takiej zabawy trzeba mieć stare wkładki nie koniecznie z tego auta.
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
problemy z zamkiem.
znalazłem coś takiego : viewtopic.php?t=175564" onclick="window.open(this.href);return false;
polecacie lepiej udać się z tym do osoby która to naprawi czy samemu spróbować nie mając o tym zielonego pojęcia?
polecacie lepiej udać się z tym do osoby która to naprawi czy samemu spróbować nie mając o tym zielonego pojęcia?
Re: problemy z zamkiem.
Właśnie o to mi chodziło , Sztomel już tu temat dogłębnie opisał i rozwinął , a czy masz to sam robić musisz sam ocenić swoje zdolności i możliwości.Dzonio pisze:znalazłem coś takiego : viewtopic.php?t=175564" onclick="window.open(this.href);return false;
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problemy z zamkiem.
miło z Twojej strony...ale mam wrażenie, że to nie mi powinno zależeć aby naprawić Twój zamek. Napisanie, że zamek szwankuje to jednak trochę mało informacji dla osoby chcącej pomóc...Dzonio pisze:Specjalnie na Qto lepiej opiszę problem
opis masz dosyć dokładny, sam musisz ocenić czy dasz radę ogarnąć sprawę.Dzonio pisze:znalazłem coś takiego : viewtopic.php?t=175564
Re: problemy z zamkiem.
Wiem wiem, po prostu nie wiedziałem jak to ująć ;D. Opis jest w miarę spoko, ale boje sie ze nie zloze tego w kupe potem ;DQto pisze:miło z Twojej strony...ale mam wrażenie, że to nie mi powinno zależeć aby naprawić Twój zamek. Napisanie, że zamek szwankuje to jednak trochę mało informacji dla osoby chcącej pomóc...Dzonio pisze:Specjalnie na Qto lepiej opiszę problem
opis masz dosyć dokładny, sam musisz ocenić czy dasz radę ogarnąć sprawę.Dzonio pisze:znalazłem coś takiego : viewtopic.php?t=175564